изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-07-04 @ 19:06 EEST
ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ В РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА    
Култура В Регионална библиотека „Дора Габе” стартира обучение за придобиване на професионална квалификация „Библиотекар”. То е организирано от Центъра за професионално обучение към Асоциация „Съвременни читалища” (АСЧ) съвместно с Българска библиотечно-информационна асоциация и Агенция по заетостта.

Обучението e финансирано по проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 и е организирано според нормативните изисквания на Закона за обществените библиотеки.
Осем служители от читалищни библиотеки в област Добрич ще придобият професионална квалификация в добричката регионална библиотека, съгласно държавните изисквания за заемане на длъжността. Общият брой учебни часове са 960, включващи теория 542 часа и 418 учебни часа практика, по време на които читалищните библиотекари ще изучават основните дисциплини от учебната програма.
Като експертно-консултантски и методичен център за читалищните библиотеки от област Добрич, Регионалната библиотека в Добрич притежава необходимата експертиза и модернизирана учебна база за провеждане на теорията и практика по професионалното обучение. Включените обучители са библиотечни специалисти от Добричката библиотека, с образователно-квалификационна степен "магистър" и/или „бакалавър", по специалностите, съответстващи на предмета, който преподават, включително и с необходимата квалификация, знания и професионален опит. Обучението ще продължи до месец септември 2018 година.
На откриването присъстваха инж. Георги Петров, председател на УС на АСЧ, Анна Попова – член на изпълнителното бюро на ББИА, координатор проекти, програми и международна дейност, както и представител на Агенцията по заетостта.
Директорът на Регионалната библиотека Невяна Христова поздрави участниците за желанието да се реализират пълноценно в личен план и да участват с компетентност и професионализъм в дейностите на своите читалищни библиотеки, в интерес на местната общност. Председателят на АСЧ инж. Георги Петров акцентира върху някои аспекти от методиката и графика на обучението. Анна Попова наблегна върху основните предимства на това обучение в ежедневната дейност на читалищните библиотеки. Обучаемите получиха от ББИА учебници за предстоящото обучение с пожелания за успешно провеждане на занятията, в приятна и добротворна библиотечна среда. НДТ


 


Сходни връзки

ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ В РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди