изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:31 EEST
ОХРАНАТА НА РЕЗЕРВАТ "СРЕБЪРНА" Е ПРЕДОТВРАТИЛА НЕЗАКОНЕН РИБОЛОВ В РЕЗЕРВАТА    
Лов и риболовОхраната на резерват "Сребърна" е предотвратила незаконен риболов в резервата, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. Нарушението е установено на 27.10. в района на южния шлюз.


При извършване на техническа поддръжка на системата за видеонаблюдение в този участък служителите на РИОСВ в Русе са видели двама рибари на надуваема лодка в езерото.Незабавно е потърсено съдействие от органите на реда.Единият от нарушителите е избягал, а другият е отказал съдействие и си е тръгнал, демонстрирайки арогантно поведение. Лодката е конфискувана от охраната.
От РУ на МВР в Силистра, участък с. Айдемир, е поискано съдействие за установяване самоличността на нарушителите, за да се наложат административно-наказателни мерки. За подобни нарушения Законът за защитените територии предвижда глоба от 500 до 5000 лева за физически лица.
Извършването на риболов извън изрично указаните участъци е нарушение на режимите в резервата. Според заповедта на директора на РИОСВ в Русе любителски риболов може да се извършва в светлата част на денонощието в местностите "Пристана" и "Канаричката" с една въдица. НДТ


 


Сходни връзки

ОХРАНАТА НА РЕЗЕРВАТ "СРЕБЪРНА" Е ПРЕДОТВРАТИЛА НЕЗАКОНЕН РИБОЛОВ В РЕЗЕРВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди