изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-10 @ 04:40 EEST
Шабла /България/ и Сан Чезарео /Италия/ са побратими от 01.11.2017 г.    
Новини На 1 ноември 2017 г. община Шабла /България/ и Сан Чезарео /Италия/ подписаха официално Договор за побратимяване. Побратимяването е един комплексен процес, който дава богати възможности за насърчаване на сътрудничеството и единството на европейските страни, уважавайки различията, популяризирайки природното и културно наследство, стимулирайки социалната интеграция, затова не случайно е сред основните цели на европейските институции.


С побратимяването между Шабла и Сан Чезарео се откри една чудесна възможност за двете страни за обмен на туристи, взаимно опознаване на двата народа, организиране на спортни и културни инициативи, изкуство, фолклор, социални дейности, както и партньорство по различни международни проекти, с цел развитие на международното сътрудничество. От важно значение е създаването на контакти между подрастващите, които ще споят допълнително връзката на културен обмен и ще укрепят чувството за европейска принадлежност.

Взаимоотношенията от побратимяването носят несъмнени предимства – политически, културни, но също и икономически чрез промотиране на местни продукти, насърчаване на бизнеса и гаранции при проявен инвеститорски интерес. Бяхя споделени проблеми, обменени идеи и обсъдени различни гледни точки относно въпроси от общ интерес.

1 ноември 2017 г. остава в историята на община Шабла като дата, на която българската и италианската община дадоха своя малък, но сигурен принос за растежа на обединена Европа, полагайки основите на доверие между двата града и приятелство между гражданите им.  http://shabla.bg 


Сходни връзки

Шабла /България/ и Сан Чезарео /Италия/ са побратими от 01.11.2017 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди