изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:38 EEST
Каварна, Генерал Тошево и три румънски кметства започват общ ученически проект    
Европейски съюз Пет общини – три румънски и българските Каварна и Генерал Тошево, започват работа по проект, наречен „Слушам, образовам се, действам и чета в мрежа”. Проектът е съфинансиран от Европейският фонд за регионално развитие чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег Румъния – България. Румънските кметства са от област Констанца -  Лумина, Овидиу и Михаил Когълничану.

 
Проектът е насочен към ученици от 8, 9 и 10 клас. Общо 250 ученици от средни и основни училища от петте общини ще се възползват от 3 типа консултиране и ще участват в серия от уъркшопове, организирани на местно ниво, с участието на работодатели. Консултирането ще бъде психологическо, професионално и групово – родител, ученик и учител.
От българска страна участниците ще бъдат 50 деца от училище „Тодор Рачински” в Генерал Тошево и 50 от училище „Стефан Караджа” в Каварна.
 
Ще бъдат подбрани 60 ученици от двете държави, които ще си разменят по две 4-дневни гостувания.

 
Главната цел на проекта е да изгради професионални стремежи и умения за осигуряване на професионалното обучение на участниците.  https://dariknews.bg
 


Сходни връзки

Каварна, Генерал Тошево и три румънски кметства започват общ ученически проект | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди