изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:08 EEST
ИЗНЕСЕН КОНСУЛТАТИВЕН КАБИНЕТ ЗА ОТКАЗВАНЕ ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕ    
Здраве „Да спрем да пушим поне за един ден” - с този призив през 1971 година американецът Артър Мълейни накарал своите съграждани да спрат да пушат поне за един ден, а със спестените средства основали фонд към местното училище за отпускане на стипендии.


Шест години по-късно Американската общност за борба с рака обявява всеки трети четвъртък от месец ноември за ден против тютюнопушенето. Кампанията има за цел да промени отношението към тютюнопушенето и да предостави подробна информация относно ефективните методи за отказване от вредната привичка. Тази година тя е под наслов „Пушенето и ти“.
По този повод, Регионалната здравна инспекция – Добрич, организира провеждането през месец ноември на изнесен консултативен кабинет за отказ от тютюнопушене. В него всеки желаещ ще може да измери нивото на въглероден монооксид в издишан въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта. Ще се проведат и интерактивни обучения с демонстрация на апарат Smoker lyzer и пушещ макет, дискусии по тематични филми, рисунки по темата, разпространение на образователни материали сред различни целеви групи  в област Добрич.
Във връзка с това, че кампанията има за цел да предостави и подробна информация относно ефективните методи за отказване от тютюнопушенето и използването на тютюневи изделия, всеки желаещ може да посети: “Консултативен кабинет за отказване от тютюнопушене” в РЗИ – Добрич, където ще получи подкрепа в преодоляването на зависимостта.
Тревожната статистика показва, че в България 37,4 % от населението на възраст над 20 години са активни пушачи. Важно е да се знае, че тютюнопушенето, като рисков фактор за здравето, води до сърдечносъдови, ракови, белодробни, мозъчни и други тежки заболявания. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗНЕСЕН КОНСУЛТАТИВЕН КАБИНЕТ ЗА ОТКАЗВАНЕ ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди