изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:23 EEST
В ОДЕСА ЗАПОЧНА VIII СЕЗОН НА БЕСАРАБСКАТА ЛИГА КВН    
Времето Одеса, Украйна: На 24 ноември 2017 г. започна Осмият сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.  Тази година в Бесарабската лига КВН  участват пет български отбора от Украйна.  Всички те се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки.  Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса.  За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината.

И за поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.
Този сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна се състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и финал.  На финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Петър Дудуш, координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна, сподели: „Вече осма година наред даваме възможност на българските таланти от Украйна да представят своето творчество пред публиката. КВН-ът стана традиционно и очаквано събитие. Освен вече познатите участници, всяка година имаме и нови отбори, които също така се представят на ниво“.

КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

Максим ДИМИТРОВ 
Пресцентър на Всеукраинската обществена организация                             
"Конгрес на българите в Украйна"


 


Сходни връзки

В ОДЕСА ЗАПОЧНА VIII СЕЗОН НА БЕСАРАБСКАТА ЛИГА КВН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди