изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:16 EEST
Българин побърка Фейсбук с убийствени думи: България е и ще си остане държавата на…    
Коментари

Този текст се върти във „Фейсбук“ и предизвиква лавина от коментари, пише Петел.бг  Автор е композиторът Александър Кипров. Публикуваме го без редакция. Споделете в коментарите дали сте съгласни!




Ако имате мечти, планове, носталгия – забравете!

Ако имате здраве – ще ви го вземат.
Ако имате пари – ще ви оберат, възможно е и да ви убият.

Ако имате носталгия – вече не е същото, и никога няма да бъде.
Ако имате надежди – ще ви ги пречупят.

Ако сте оптимисти – ще станете депресирани песимисти.

Ако имате здрави нерви – ще станете доста бързо шизофреници.

Ако имате хъс за успех- родната злоба и завист ще го прекършат.

Ако имате талант-ще го смачкат и прегазят.

Забравете химерите! България е, и ще си остане, държавата на хитреците, тарикатите, безделниците, мошениците и безинициативните хора.

Чули ли сте на слепи хора някъде да дават плесенясали храни, само защото не виждат?

Чули ли сте някъде да убиват старци, за да им вземат 50 -те стотинки от портмонето?

Чули ли сте някъде в родилни домове да бият новородени, а по шосетата да ги газят като на компютърни игрички? Що за урод трябва да си за да трепеш кучета, котки, коне – „домашни любимци“, търсещи човешка закрила, за удоволствие?

Най-боли, когато мечтите и илюзиите се разминат драстично с реалността…

Колко ли болка и разочарования трябва да преживее човек, за да стигне до тези апокалиптични заключения?

Война или земетресение ли са причината 1/3 от народа да напусне Родината?

Кой бяга от хубавото – 1/3 от един народ избяга.

А тези, които апелират към сънародниците ни емигранти да се завърнат, разполагат с пари и по 6 месеца живеят извън България.

А престъпниците и бандитите чакат да умрат и малкото останали свестни хора, за да си направят държава по собствен модел…

Ако не ми вярвате – върнете се завинаги в България!
УСПЕХ И БОГ С ВАС !!!

Александър Кипров, композитор

http://bulgaros.ovh

**************



Александър Кипров: Напът съм да се откажа от българско гражданство

Действителността у нас е истински кошмар, нонсенс, казва композиторът на „Развод ми дай“

Композиторът Александър Кипров е напът да се откаже от българското си гражданство, омерзен от пенсията, която му е отредила властта. В своя публикация във Фейсбук авторът на песни като „Развод ми дай“ и „Последен валс“ съобщава, че след „60 години обиди, унижения, борба“ и след като цял живот е бил „перфектен платец към държавата“, сега ще получава с 30 лева под минималната пенсия.

Композиторът описва днешната българска действителност като „истински кошмар и нонсенс“ и заявява, че според него приносът към културата на страната „би трябвало да се оцени малко по-адекватно“.

Кипров уточнява, че не желае да прави „панаир“ или да търси „сензация“. Заявява обаче намерение да допринесе към Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., като изпрати паспорта си в Брюксел, „с мотивирани логични, кратки доводи и факти“.

„Ще го направя в името на моя род – деди, баща, син – пише Кипров. – Не хленча и не търся милостиня. Просто ще направя един малък подарък, изпратен от София на Брюксел.“

Композиторът завършва обръщението си с българска поговорка, като многозначително обръща смисъла ѝ:
„Преклонена главица сабята я отсича…“

Роден е в София на 11 декември 1950 г., Александър Кипров е композирал за Лили Иванова, Георги Христов, Васил Петров, Георги Минчев, Чочо Владовски, дует „Ритон“, Богдана Карадочева, Тони Димитрова, Деси Добрева и други изпълнители, включително от по-младото поколение.

Предлагаме ви пълния текст на Александър Кипров:

„Напът съм да се откажа от българско гражданство. След 60 години обиди, унижения, борба… Бил съм перфектен платец към държавата, нямам никакво провинение. Много хора ме познават – ако не лично,то поне по име. След близо половин век честен труд се чувствам омерзен. Дори и през ум не са ми минавали такива мисли, когато съм писал музиката на „Развод ми дай“ и „Последен валс“… Отредената ми пенсия е с 30 лева под минималната за тази най-бедна държава в Европа. След плащане на всички сметки – ток вода и т.н., ми остават 20 евро, за да се храня, заедно със съпругата ми цял месец…
Според мен е истински кошмар и нонсенс днешната българска действителност. Мисля, че приносът ми в полето на културата на тази страна би трябвало да се оцени малко по-адекватно. Не искам да правя панаир от това свое решение, няма да кажа и една дума, ако бъда запитан от медии или който и да било, със цел сензация. Просто ще изпратя на Брюксел моя паспорт – така че да стигне и стане достояние на определени лица – с мотивирани логични, кратки доводи и факти, като принос от моя страна за предстоящото българско поемане на европредседатеслството.
Никой не може да ми повлияе, не съм малолетен или олигофрен. Ще го направя в името на моя род – деди, баща, син. Не хленча и не търся милостиня. Просто ще направя един малък подарък, изпратен от София на Брюксел.Това смятам да сторя като знак на благодарност към България, а символичният повод е предстоящият ми рожден ден… И още веднъж – не целя да направя впечатление на никого. Просто това решение е плод на дългогодишен горчив опит…
Преклонена главица сабята я отсича…“

Александър Александров Кипров е български композитор на естрадни песни и поп песни.
Роден е в София на 11 декември 1950 г. Композира за Лили Иванова, Георги Христов, Васил Петров, Георги Минчев, Чочо Владовски, Ритон , Богдана Карадочева, Тони Димитрова, Деси Добрева и други изпълнители, включително от по-младото поколение. В част от живота си е свирил в трио „Бутик“, заедно с Асен Гаргов и Кирил Йорданов-Киката.



 


Сходни връзки

Българин побърка Фейсбук с убийствени думи: България е и ще си остане държавата на… | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди