изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:15 EEST
ФИЛМ ЗА ВАСИЛ КУРТЕВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН В ОБЩИНА КАВАРНА    
Новини Телевизионният филм "Мореплавателят, който сбъдна мечтата си" за известния пътешественик и почетен гражданин на Каварна д-р Васил Куртев, обиколил света с яхтата си "Одесос", ще има премиера в морския град днес. Документалната творба от поредицата "Съвременници" на БНТ 2 ще бъде показана пред приятелите и съгражданите на д-р Васил Куртев на 27 ноември от 15.00 ч. в залата на общината, съобщават от кметската управа.


Известният мореплавател се завърна тази пролет в родната Каварна, след като измина 26 000 морски мили за 645 дни. Д-р Васил Куртев посрещна 80-ия си рожден ден в Индийския океан.
Пътешественикът е награждаван три пъти с отличието "Кор Кароли" - за обиколката на Черно море през 1982 година с яхтата "Норд", за участието му в международната регата "Остар" и за плаването му като шкипер на яхтата "Бизоне" през 2010 година.
Филмът "Мореплавателят, който сбъдна мечтата си" на сценаристите Бистра Варнева и Дарина Докова, оператора Георги Христов и режисьора Мариета Бобева, ще бъде излъчен по БНТ 2 на 4 декември, информират от община Каварна, съобщава кореспондентът на БТА за Добричка област Юлия Христова.


 


Сходни връзки

ФИЛМ ЗА ВАСИЛ КУРТЕВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН В ОБЩИНА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди