изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:18 EEST
ГЛОБА ОТ 450 ЕВРО ЩЕ ПЛАТИ ДОБРИЧЛИЙКА, ПЪТУВАЛА БЕЗ БИЛЕТ В ГЕРМАНИЯ    
Ред и сигурностОкръжният съд призна финансова санкция, наложена в Германия на жена от Добрич за това, че през юни 2013 г. два пъти е ползвала обществен транспорт, без да перфорира билета си. Германските власти са счели, че 43-годишната Гюлсевим Д. е имала намерение да не заплати разходите по транспорта още преди да потегли на път и са изчислили, че възникналите от деянието й щети възлизат на 5.10 евро.


    За извършеното нарушение, наказуемо по Наказателния кодекс на Германия, жената е била осъдена да плати общо 455.50 евро - глоба в размер на 375 евро и 80.50 евро за направените разходи по делото. Финансовата санкция е била постановена с решение на Районен съд Бад Дюркхайм, Германия, от 25 март 2014 г.
    Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено на 23 ноември т.г. от Федерална служба „Правосъдие” – Бон, удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз. Окръжните магистрати прецениха, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и жената трябва да плати 890.88 лв., равностойни на наложената й глоба от 455.50 евро.
    Делото беше гледано в отсъствието на глобената добричлийка, която не е била открита на адреса си за призоваване. Тя беше представлявана от служебен защитник.
    Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна, в 7-дневен срок.

Окръжен съд - Добрич
Връзки с обществеността
 


Сходни връзки

ГЛОБА ОТ 450 ЕВРО ЩЕ ПЛАТИ ДОБРИЧЛИЙКА, ПЪТУВАЛА БЕЗ БИЛЕТ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди