изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-07-04 @ 18:56 EEST
МЛАДЕЖКИ ПОРТАЛ И ЕВРОДЕСК В СУ „П.Р.СЛАВЕЙКОВ”    
КултураРегионална библиотека „Дора Габе“ гостува в СУ „П.Р.Славейков”, в качеството си на партньор на Фондация „Глобални библиотеки – България“ като ЕВРОДЕСК мултиплаер в България. На срещата присъстваха ученици от 10, 11 и 12 класове. Гимназистите бяха запознати с  двете платформи – Младежки портал и ЕВРОДЕСК.


Европейският младежки портал предлага европейска и национална информация и възможности от интерес за младите хора, които живеят, учат и работят в Европа. Той осигурява информация по осем основни теми, обхваща 34 страни и се предлага на 28 езика. 
ЕВРОДЕСК е най-голямата европейска информационно-консултантска мрежа, предназначена да подпомага младите хора в цяла Европа. Тя е един от най-изчерпателните и най-достъпни източници на безплатна младежка информация за възможностите за международна мобилност.
Двете платформи, както и информационната кампания Time to move предоставят на младежите информацията, от която те се нуждаят, за да бъдат пълноправни и дейни европейски граждани.
Учениците на „Славейков“ са активни млади хора, които търсят предизвикателства и се стремят към повишаване на своята конкурентноспособност и затова е необходимо да бъдат информирани за всички възможности, в това число доброволческа служба, работа, обучение, пътуване, стажове, състезания, конкурси и други младежки дейности. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди