изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:31 EEST
ПО-ЕВРОПЕЙЦИ ОТ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ: Турците забраняват продажбата на кучета в зоомагазини    
По света Продажбата на котки и кучета в зоомагазини ще бъде забранена в Турция, обяви министерството на горите и водните ресурси. За това се подготвя закон за животните, техните права и зоомагазините. Част от процеса са срещи с представители на организации за защита правата на животните, съобщи в."Хюриет".

Промените предвиждат магазините да продават котки и кучета само по каталози, а самите животни повече да не бъдат държани на витрините или в клетки. Отглеждането им ще става в специални места с подходящо осветление и отопление. Животните в зоомагазините ще бъдат предлагани само риби и птици.

Всяко населено място с над 100 000 жители ще бъде задължено да има приют.

С проектозакона се забранява и воденето без каишка и намордник на 4 породи - питбул териер, японска тоса, фила бразилейру и дого архентино. На нарушителите ще се налагат глоби. На животните ще се поставя чип и парична санкция очаква онези, за които се установи, че пускат на улицата такива кучета.

Със затвор са заплашени онези, които убиват, тровят, продават за храна или имат сексуални контакти с животни, допълват от министерството.

https://e-novinar.com

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди