изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:32 EEST
СПИПАХА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ЗА 35 000 ЛЕВА    
НовиниЦигари без необходимите български акцизни бандероли на обща стойност около 35 000 лева са открити от органите на реда в Добрич, съобщиха от областна дирекция "Полиция".  Това е станало на 10 декември, след проведена полицейска операция на сектор "Икономическа полиция", в която са участвали и представители на Териториално митническо управление в областния град.

Цигарите - българско и чуждо производство, са открити в частен дом в Добрич. Проверяващите се натъкнали на общо 25 мастербокса. Задържани са и двама мъже от Добрич - 53-годишният Р. К. и С. Г., на 34 години. Те са заподозрени в извършването на престъпление по чл. 234 от Наказателния кодекс.

СЪРБИЯ ИСКА АКЦИИ ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ

Заради визите, туристопотокът от Сърбия е намалял със 74 процента. Въпросът за Косово е опасен и трябва да се реши само със споразумение, заяви в Добрич посланикът на Сърбия у нас Данило Вучетич
Има интерес от сръбска страна за закупуване на акции от бъдещата АЕЦ "Белене", съобщи в Добрич сръбският посланик у нас Данило Вучетич. Сърбия няма ядрени мощности и е заинтересована да вложи капитали чрез  компании, които да имат свой дял в централата. Идеята е Сърбия да внася еленергия от атомната ни централа.  Намерението е да се закупят акции от тези, които ще са предвидени за чуждестранни компании, обясни дипломатът. Той каза, че стокообменът между България и Сърбия се очаква за тази година да възлиза на близо 600 милиона долара. Експортът на български стоки е два пъти по-голям от този на сръбски стоки. На 70-80 милиона долара възлизат българските инвестиции в Сърбия. Сръбският "Делта холдинг" пък притежава 85 на сто от акциите на веригата магазини "Пикадили" и има намерение да стане лидер в тази област на българския пазар.

НДТ – 12 декември 2007 г.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.66 секунди