изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:51 EEST
РОЖДЕСТВЕНСКИ КОНЦЕРТ „ОТ ВИСИНИТЕ ИДВАМ“    
Коледа За пръв път в последното десетилетие органът в Концертна зала „Добрич“ ще звучи в комбинация с две флейти. На 18.12.2017 от 19.00  часа Мария Славова – орган, Ивона Недева – флейта и Росица Бояджиева – флейта, ще представят музика от Г.Ф.Телеман, Й.С.Бах, Ф.Хендел, Цезар Франк, Лео Делиб, Леон Бьолман, Хектор Берлиоз.

Добрич е един от малкото български градове, които имат привилегията да притежават едновременно редкия музикален инструмент тръбен орган и подготвен инструменталист-органист. Въз основа на тези дадености, подкрепата на Община град Добрич и неуморните усилия на органистката Мария Славова е изграден траен интерес, положителна нагласа и очакване на нови музикални програми.
Рождественският концерт „От висините идвам“ е продължение на идеята органът да се представя в ансамбъл с различни духови инструменти. Проектът е предложен от „Арт Студио ФТ“ и финансиран от Министерството на културата в партньорство с Община град Добрич.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди