изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:29 EEST
ПЪЛНА ПРОМЯНА НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „ЙОРДАН ЙОВКОВ“ ЗА 90-ГОДИШНИНАТА    
Култура Вчера в репортаж на Радио Добруджа бе съобщено, че мащабен проект се стреми да реализира ДТ “Йордан Йовков“ в навечерието на честването на 90-та годишнина на театъра през 2018 година.  Директорът Иван Мандев каза, че се водят  разговори с Министерство на културата по проект,  който съществува от седем години и по който са разплатени 57 хиляди лева.


 В проекта се предвижда ремонти на покрива, на парното отопление, климатичната инсталация, както и рекултивацията на голямата зала, защото всичко това е просто задължително, за да функционира нормално храмът на Мелпомена, който бе гордост на Добрич при отбелязване на 1300-годишнината на България.
Иван Мандев изтъква, че един милион и 250 хиляди лева ще струва обновяването на театъра и ще обхване целия летен период на 2018 година. Предстои изграждането на зала за мониторинг и управление.
Сега театър „Й. Йовков“ работи с 32 души, актьорите са дванадесет. Всяка година има и млади попълнения в творческия състав. Прекрасни условия са създадени за актьорите в гримьорните и камерната зала. Техническият състав е от професионалисти, от хора които обичат театъра.“Справяме се като малка трупа с големи възможности“, казва Иван Мандев.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди