изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:48 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018    
Времето Януари 2018 ще бъде типичен зимен месец, но с температури, по-високи за този период от време. Минимални температури очакваме около -18 градуса, а през топлите дни градусите ще достигат до 10-12, а на места и до 14 градуса. Необичайно топло ще бъде  в южните райони на страната.


Между минус 6 и 2˚ ще е средната месечна температура за Северна България и високите полета на Западна. По Черноморието и Горнотракийската низина, а и р. Струма, температурите ще варират между -2 до 5˚. Планинските райони ще отбележат температури между -12 и - 3˚, става ясно от сайтовете за дългосрочни прогнози. 

Месечната сума на валежите ще се побира в рамките на 30 и 80 л/кв.м, в южните райони и планините – между -60 и 120 л/кв.м.

В началото на януари ще има превалявания от сняг, ще вали между 3-7 януари. По-силни снеговалежи, очакваме в северните части на страната. В Южна България ще бъде сухо и студено. В края на първото десетдневие очакваме повишение на температурите. От 12 януари температурите ще започнат да падат с образуване на снежна покривка, която ще се задържи. Но в края на деседневието ще се наблюдава затопляне, като температурите ще се покачат до плюс 4-6 градуса.

Топло време очакваме и в началото на третото десетдневие. След 26 януари отново ще завали сняг. Понижение на дневните температури. на места ще достигнат до -12 градуса.



Месец януари е най-студения месец през годината, така той се определя от климатична гледна точка. Дългосрочната прогноза за месец януари 2018 година е за по-меко време от обичайното за този период от годината.

През януари имаме най-мрачните дни, слънцето пробива облаците само през 4-5 дни в месеца. За януари са характерни и снежни виелици, особено в Северна България.За времето по Черноморието в този период на годината е характерна по-мека зима. Снежна покривка през месец януари имаме от 16 до 23 дни.

За този месец най-ниски температури са измерени в Трън - 38,3˚. Но, когато говорим за януари, това не означава, че през месеца не са отбелязвани и големи температурни аномалии, известни са периоди от месеца, когато температурите са стигали до 20-23 градуса.

В първите дни на януари слънцето в София изгрява в 07 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 04 мин. Продължителносттана деня е  9 ч. и 07 мин. В последните дни от месец януари, слънцето изгрява в 07 ч. и 42 мин. и залязва в 17 ч. и 39 мин.

Денят през януари е дълъг 9 ч. и 57 мин.

http://kanal3.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди