изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:21 EEST
КАРИБСКА СВАТБА В ДВОРЕЦА В БАЛЧИК    
Любопитно Младоженци от България пресъздадоха филма „Карибски пирати”, по време на брачната си церемония в Двореца в Балчик. Това разкри Галя Георгиева, организатор международни фестивали, културна дейност и специални събития. Досега е имало брачни ритуали по приказки, за пръв път се използва филм. Ритуалът е приключил с „крадене” на булката, разбира се.


67 са сватбите в Двореца през миналата година. 34 от тях са изцяло български. Освен от региона, за ритуали в Балчик идват от всички краища на страната – Пловдив, София, Търговище, Ямбол, Плевен.
От смесените и чуждестранни бракове преобладават половинки на първо място от Румъния, следват от Франция, Англия, Чикаго. За пръв път двойка от Ню Йорк се е венчала в Двореца. Едни от най-екзотичните младоженци, венчали се досега в Двореца, са от о-в Бали, Сингапур, Дубай, Исландия, САЩ, Мексико, Венецуела.
Статистиката сочи, че в годините назад най-впечатляваща като численост е била сватбата на двойка от София, на която е имало 320 гости. Като най-помпозна би могла да се определи сватбената церемония на двойка от Румъния и Испания, на която всички гости, включително и младоженците, са били в традиционни фолклорни носии, типични за региона, от който произхожда родът им.
За 2018 г. вече има подадени 36 заявления за сватби в Двореца. Има дори едно за 2019 г.
Мястото, където младоженците изричат своите клетви на вярност, е едно от най-знаковите на територията на Двореца. Това е  Нимфеума (Храм на водата) – римска лоджия, построена и използвана от румънската кралица Мария Александра Виктория де Единбур като място, на което тя е празнувала свои рождени и именни дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи.  Церемониите се провеждат в уникална обстановка на открито – сред оригиналната архитектура, редките цветя и дървета, под звуците на класическа музика и „Сватбеният марш” на Менделсон. Освен Нимфеума, за венчавка младоженците избират и параклиса, Плачещата градина или Розариума. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди