изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:39 EEST
ОСТАВА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
НовиниВчера на проведено заседание на Щаба за координация при усложнената зимна обстановка е взето решение да остане в сила обявеното бедствено положение в областта. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Областният управител Динчер Хаджиев е подчертал по време на заседанието, че са възможни евентуални опасни последици от предстоящи заледявания, като е изтъкнал необходимостта от вземане на ефективни мерки в случай на проблеми в електрозахранването и водоснабдяването, както и да се координират действията на институциите.
Пътищата в областта, както и тези в града, са почистени и проходими при тежки зимни условия. Все още вчера непочистени бяха участъците разклона към селата Вичево и Рогозина и пътят Узово - Градини в община Генерал Тошево. Предвиждаше се да бъде уширен пътят от Генерал Тошево до село Росица. Все още вчера имаше проблеми с водоподаването в селата Алцек, Росеново, Подслон, Дянково, съобщиха от Областния съвет по сигурност.

БЪЛГАРСКИТЕ ИЗСЕЛНИЦИ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ОБРАТНО ПАРИТЕ ЗА ЖИЛИЩА

Турското правителство ще възстанови парите на българските изселници, които са вложили пари за жилищно строителство след 1991 г., но досега не са получили жилища, пише близкият до правителството вестник "Йени шафак".  Според изданието се очаква около 17 хиляди български изселници да си получат обратно вложенията, направени след 1991 г. "На вчерашното заседание на Министерския съвет е бил обсъден законопроект за разрешаване на проблема с жилищните влогове на изселилите се от България в Турция след 1989 г. български изселници", пише вестникът. Правителственият говорител Джемил Чичек заяви по този повод : "През 1989 г. около 350 хиляди изселници от България дойдоха в Турция. Една част от сънародниците получиха жилища, които бяха построени. Друга част обаче, въпреки вложенията, не можаха да се сдобият с домове. И понеже парите им тогава бяха на влог без лихва, инфлацията ги стопи и те са ощетени. За да не останат ощетени, на онези от тях, които не са се сдобили с жилища, ще им бъдат възстановени влоговете, заедно с лихвите според годишната инфлация".
НДТ - 8 януари 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди