изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:16 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - 15.01.2018    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - 15.01.2018



ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР ДОБРИЧ

 

От 12 до 15 януари 2018 г.

 

1.     Управление на МПС след употреба на наркотични и упойващи вещества – 5

2.     Извършени проверки за употреба на алкохол – 56

- Употреба на алкохол до 1,2 промила – 1

- Употреба на алкохол над 1,2 промила – 2

       3. Установени нарушения за превишена скорост – 17

       4. Неправоспособни водачи – 4

       5. Съставени актове по ЗДвП – 47

       6. Съставени фишове по ЗДвП – 54

       7. ПТП – 0

       8. ПТП ранени – 2

       9. ПТП загинали - 0

     10. ПТП с материални щети – 0

 

- На 12.01.2018 г. около 21,35ч. чрез ЕЕН 112 в РУ Тервел е получен сигнал от Ш.Н.Х. от с.Балик, за възникнало ПТП на около километър от с.Балик. където е установено, че лек автомобил Ауди собственост на С.С.А. от гр.Търговище, управляван от Х.М.Б. от с.Сираково, притежаващ СУМПС кат. В, М и пътник У.Б.Х. от с.Ефрейтор Бакалово, движейки се с несъобразена скорост от с.Балик в посока главен път Е 71, на ляв завой, губи контрол над управляваното МПС и се удря в крайпътно дърво, след което се преобръща на платното на движение. От ПТП е пострадал пътникът У.Б.Х.,който е транспортиран в МБАЛ  Добрич с фрактура на десен крайник. Водача на МПС е изпробван с техническо средство, което отчита  0,75 промила алкохол в издишания от него въздух. Образувано  е досъдебно производство.          

- На 12.01.2018г. около 10.30 часа служители на Второ РУ Добрич в с.Житница, спират за проверка л.а. "БМВ", без поставени на него рег. табели с водач Т.Т.П., от с.Житница, общ. Добричка, неправоспособен, неизвестен на МВР. От извършената проверка се установява, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство.          

- На 12.01.2018 г. в 16:00ч. служители на 01 РУ - Добрич при извършен обход по ул."Стефан Стамболов" в гр. Добрич спират за проверка лек автомобил, черен на цвят, без поставени на него рег.табели, като същият не е регистриран по надлежния ред. Установен е водачът : С.Н.А. от гр. Добрич, отведен е до сектор "ПП" и е тестван с техническо средство, което отчита положителна проба за употреба на канабис и амфетамин. Същият е отведен до ЦСМП - Добрич за вземане на биологичен материал. Образувано е бързо производство.

- На 12.01. в 20,06 ч. в гр. Добрич, е получено съобщение от автопатрул на Първо РУ- Добрич, , че при обход в ж.к. Балик на пешеходна алея установяват лек автомобил черен на цвят, с поставена транзитна регистрационна табела. От извършената проверка се установява, че водач е Ю.Ю.М. от село Капитан Димитрово, общ.Крушари, обл. Добрич, - неизвестен на МВР. Същият управлява моторно превозно средство, като си служи с регистрационни табели издадени за друго моторно превозно средство. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.        

  На 12.01. 2018г. в 20,06 ч. в гр. Добрич, се получи съобщение от автопатрул на Първо ру- Добрич, , че при обход в ж.к. Балик на пешеходна алея установяват лек автомобил черен на цвят, с поставена транзитна регистрационна табела. При извършената проверка се установява, че водач е Ю.Ю.М. от село Капитан Димитрово, общ.Крушари, обл. Добрич, - неизвестен на МВР. Същият е тестван с техническо средство, като цифровата индикация отчита 1,41 промила в издишания от водача въздух. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.                   

- На 12.01.2018 г. около 23.45 часа, в гр. Добрич, дежурен автопатрул на сектор "ПП" по бул. "Добруджа", на кръстовището с бул. 25-ти септември спира за проверка  лек авто-мобил и водач  Й.С.Т., от гр. Добрич. При извършена проверка с техническо средство, уреда отчита от 1.60 промила на хиляда в издишания от водача въздух. Отведен е в ЦСМП гр. Добрич, където отказва кръвна проба. Образувано е бързо производство.

- На 13.01. около 04,55ч. в ОД МВР  Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от С. О. А. с адрес гр. Добрич, служител в магазин, че за времето от 21,00ч. на 12.01.2018г. до 04,50ч. на 13.01.2018г. НИ чрез счупване на патрон е проникнал в магазина и е извършил кражба на сумата от 341 лв.  Образувано е досъдебно производство.

- На 13.01. около 05,10ч. в ОД МВР Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от И. Ф. З., служител в магазин в гр. Добрич, че за времето от 19,00ч. на 12.01.2018г. до 05,00ч. на 13.01.2018г. НИ чрез счупване на патрон е проникнал в магазина и е извършил кражба на сумата от около 1500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 13.01. в РУ Каварна e заявено от Д. Е. Д. от гр. Каварна- служител  в охранителна фирма за това,че за времето от 02,00 ч. до 05,00 ч. на 13.01.2018г. неизвестно лице е счупило рекламно осветително пано с логото на фирмата намиращо се пред офиса в гр. Каварна. Образувано е досъдебно производство.

- На 13.01. в 18,10 ч. е получен сигнал чрез ЕЕН 112 за настъпило ПТП в гр. Добрич на кръстовището на ул. "Орфей" и ул. "Оп. Димитър Ковачев". На място е установен л.а. "Фолксваген Голф" с водач И. И. Н. кат. "В", стаж 3 месеца. от гр. Добрич. При маневра завой на ляво на разрешаващ зелен сигнал на светофара посока от ул. "Орфей" към ул. "Оп. Д. Ковачев" не пропуска и удря пресичащата по пешеходна пътека на разрешаващ зелен сигнал на светофарната уредба работеща в нормален режим пешеходка Б. Р. А. от гр. Добрич. Водачът Н. е изпробван за алкохол - отрицателен резултат. Пешеходката А. е откарана от екип на ЦСМП - Добрич в МБАЛ. След обстоен преглед е освободена за домашно лечение.

- На 14.01. в 00,30ч. от автопатрул на 01 РУ- Добрич по ул. "Отец Паисий" е проверен лек автомобил "Фиат Пунто" с водач И. Б. К. с адрес град Генерал Тошево-неизвестен на МВР и пътници: П. З. Г. - неизвестен на МВР и В. И. Г. с адрес град Генерал Тошево- неизвестен на МВР. В сектор КАТ водача е изпробван с тест за наркотични в-ва, който отчита положителен резултат за наличие на кокаин и канабис. Водачът е отведен в ЦСМП от служителите на 01 РУ, където отказва да му бъде взета кръвна проба. Образувано е бързо производство.

- На 13.01. при проведена  специализирана полицейска операция служители на второ РУ Добрич в 20,00 часа в село Смолница спират за проверка лек автомобил марка "БМВ 320" управляван от Г. Х. Х. от град Добрич и пътници Т. Д. И. от гр. Добрич, М. С. М. от гр. Добрич и Х. С. Х. от с. Ген Колево общ. Добричка. При извършената проверка зад  предна лява седалка са открити две пакетчета суха тревна маса с общо тегло 0.9 грама реагираща на канабис. Образувано е бързо производство.

- на 14.01. около 08,10 ч. служители на РУ Ген. Тошево при обход  в града спират за проверка мотопед управляван от неправоспособния водач Н. Д. Н. жив. гр. Генерал Тошево,  - неизвестен на МВР,  управляващ мотопед марка без рег. табела . МПС-то не е регистрирано по надлежния ред. Образувано е бързо производство.         

 - На 14.01. около 11,30 ч. служители на РУ Ген.Тошево при обход в града спират за проверка л.а. Деу Есперо, собственост на Ст. Сл. Ст. жив. с. Оброчище, общ. Балчик, управляван от С. Р. М. от с. Победа, общ. Добрич, - известен на МВР. От извършената проверка е установено, че М. не притежава СУМПС  и управлява  МПС  в едногодишен срок от наказанието му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.          

- На 14.01. в 15,40 ч. в гр. Добрич от автопатрул на 01 РУ Добрич  по бул. "Добруджа" е спрян за проверка  лек автомобил "Фолкваген Голф 3 " с водач В. К. Ст. неизвестен на МВР, жив. гр. Добрич. В хода на проверката в служителите се е породило основателно предположение, че водача управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Ст. е изпробван с орален тест за наркотични в-ва, който отчита положителен резултат за наличие на опиати. Взета му е проба за биологичен анализ и е задържан за 24 часа. Образувано бързо производство.

- На 14.01. в 23,10 ч. от автопатрул на 01 РУ Добрич по ул. "Купен"  е  проверен  лек автомобил "Ланчия " с водач К. Ж. С.-известен на МВР,с адрес село Ломница. Изпробван с орален тест за наркотични в-ва - положителен резултат, за наличие на канабис. Същия е отведен в ЦСМП Добрич от служителите на 01 РУ, където  му е взета кръвна проба. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано  е бързо производство.          

- На 14.01. в 22,10 ч. в гр. Добрич по бул. "Русия" служители на 01 РУ извършват проверка на лек автомобил БМВ с водач  Вс. В. Й. - известен на МВР, от село Оброчище, и пътници : В. В. Ст., от село Оброчище, - известен на МВР и Е. В. Ст. от село Оброчище, - известен на МВР. В хода на проверката пътникът  Ст. изхвърля на земята до автомобила две найлонови пакетчета с размери около 3/6 см. и 6/7 см. със суха зелена тревна маса и 1 найлоново пакетче с размери 3/6 см с бяло прахообразно вещество.  Съдържанието в първите две пакетчета реагира на канабис и е с общо тегло 1.7 грама, а съдържанието в третото пакетче реагира на амфетамин и е с тегло 0.6 грама. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.          

- На 14.01. в 23,10 ч. в гр. Добрич по ул."Купен" служители на 01 РУ извършват проверка на лек автомобил Ланчия с водач К. Ж. С.-известен на МВР, жив. с. Ломница. В хода на проверката водачът предава доброволно полиетиленово пликче с размери 4 см. на 5 см със съдържание бяло прахообразно вещество. Съдържанието реагира на амфетамин и е с тегло 0.6 грама. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди