изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:33 EEST
ОКОЛО 339 ТОНА ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ ЩЕ БЪДАТ СПЕСТЕНИ СЛЕД САНИРАНЕТО НА ДЕВЕТ СГРАДИ В ДОБРИЧ    
Новини Около 339 тона въглеродни емисии ще бъдат спестени за година след санирането на девет многофамилни жилищни сгради в Добрич с подкрепата на оперативната програма "Региони в растеж", съобщиха от общината при представянето на проекта вчера.Очаква се и потреблението на енергия да намалее с 1133 kWh на квадратен метър жилищна площ на годишна база. Кметът Йордан Йорданов посочи, че проектът, в който ще бъдат вложени над 3 038 0000 лева, е част от усилията за устойчиво градско развитие и от инвестиционната програма на общината.

В сградите ще бъдат предприети и мерки по конструктивното им възстановяване, поясни ръководителят на проекта Станка Василева. Вече е направено обследване на техническото състояние на обектите и са изготвени техническите им паспорти. Очаква се напролет общо 154 домакинства да живеят при по-комфортни условия. След обновяването седем сгради ще придобият клас "В", а две - клас "С" за енергийна ефективност.
Йордан Йорданов отправи апел към обитателите на жилищните сгради, включени в проекта, да сигнализират в общината за евентуални нередности при ремонтните работи, съобщи кореспондентът на БТА в Добрич Юлия Христовна.
Както НДТ вече писа, през октомври 2017 г. Община Добрич обяви обществена поръчка за инженеринг-проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Поръчката бе разделена на отделни позиции, като всеки участник можеше да кандидатства за най-много 20 от тях.

Прогнозната стойност на поръчката бе 14.27 млн. лв. без ДДС. Критериите за избор на компаниите са качество - с обща тежест 60% и цена - с 40%. Участниците трябваше да имат регистрация в Централния професионален регистър на строителя и валидна застраховка "Професионална застраховка в проектирането и строителството". Те трябваше да докажат, че имат опит в изпълнение на строителство, идентично или сходно с предмета и обема на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата. Срокът на договора с изпълнителите е до 12 месеца. Оферти в процедурата можеха да се подават до 15 ноември 2017 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди