изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:19 EEST
ЗАХАРЕН „СВЕТИ СТЕФАН“ И ГИГАНТСКИ КРИСТАЛИ НА ГОСТИ В ДВОРЕЦА    
Култура Цели 50 културни събития са заложили в календара си за 2018 година специалистите от Културен център “Двореца” – Балчик. Две са знаковите изложби за тази година. През февруари и март в галерия “Тихото гнездо” ще бъде показана фото-документална изложба “Васил Левски”. Съпътстващ изложбата предмет ще е знамето на Карловския революционен комитет, което се съхранява в Национален музей “Васил Левски”.

 



През април Художествена галерия “Христо Цокев” - гр. Габрово, ще гостува в „Двореца“ с изложба “Избрано”, която е събрала живописни платна на водещи художници от 19-и и 20 век. Гостите и  посетителите на „Двореца“, а и на белокаменния град ще могат да видят картини на Христо Цокев, Ярослав Вешин, Владимир Димитров - Майстора, Дечко Узунов и др.



През май ще бъде показана и една нестандартна изложба от захарни творения, пресъздаващи българската история и култура. Проектите на колаборация “Моята България” ще напуснат виртуалното пространство, пренасяйки се в Двореца в Балчик. Исторически личности, архитектура, бит, фолклорно богатство от захар за първи път в цяла България ще бъдат показани на живо в Двореца в Балчик. Църквата “Свети Стефан”, но в нейния захарен вариант, пристига от Истанбул специално за откриване на изложбата. Кулинарният шедьовър на габровката Мария Озтьорк е създаден по случай реставрирането на Желязната църква и е бил представен на официалния обяд в Българската Екзархия, даден по случай завършването на реставрацията на българската църква.



С изложба на скъпоценни камъни и гигантски кристали Националният музей “Земята и хората” ще гостува при нас от юли до септември.



За трета поредна година Двореца ще реализира съвместни проекти с Държавна опера  -Варна, в рамките на които ще се организират мюзикъли на открито. Концерт на фолклорния състав “101 каба гайди” ще отбележи Деня на славянската писменост и култура. През август тромбонистът Конрад Хъруиг ще представи творчеството на Франк Синатра, отново на открита сцена “Двореца”.



Традиционните за Двореца музикални и кинофестивали – “Черноморски звуци”, “В Двореца-Балчик”, “Мюзик Кампус Балчик”, “Виа Понтика”, “Без граници” разгръщат своя дейност през втората половина на годината.
Доброто и ползотворно партньорство между Двореца и училището по стъкларство и дизайн в чешкия град Валашске Мезержичи и тази година ще намери поле за изява през пролетта /март/ и есента /октомври/.



Изложба „Любов, мечта и плисък на вълниСупер звездата - една от най-именитите оперни певици в наше време, сопрано с впечатляваща кариера и изключително излъчване - както на сцената, така и извън нея, Анджела Георгиу посети Двореца в Балчик - 2014 г., снимка от личния архив на певицатаИзложба – живопис на Огнян Кузманов в галерия Кактусовата сбиркаВодопадът


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди