изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:02 EEST
Вятърът преобръща автомобили и кърши дървета из цяла България    
Новини Три тира се обърнаха по пътя Враца – Мездра, а лек автомобил се оказа по таван в София в следствие на силния вятър, който духа във все повече части на страната. Движението се извършва само в едната лента, информираха от АПИ. Инцидентът в столицата е от квартал „Драгалевци”, като според зрител на bTV колата буквално е „тръгнала” от ураганните пориви. Отново в София движението в района на Семинарията беше затруднено от паднало дърво.



Парче от изолация на блок е паднало върху главата на жена, предаде NOVA. Инцидентът е станал около обяд в столичния квартал "Люлин 3".

Жената е откарана в "Пирогов" с травма на главата. От лечебното заведение съобщиха, че раната й ще бъде обработена и тя ще бъде освободена за домашно лечение.

В събота в почти цялата страна е обявен жълт код заради очаквания силен южен вятър. Скоростта на вятъра на места ще е около 100 км/ч.

Предупреждение не е издадено само за областите Видин и Плевен. Най-силни ще са поривите на вятъра в област Кърджали, където е обявен оранжев код.

Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса. Облачността ще е по-често значителна, а в планините ще има и валежи.

В София вятърът е с пориви до 20-24м/с

Има подадени сигнали в Столична община за паднали клони. Издадено е предупреждение към гражданите да внимават откъде минават, да се пазят от падащи предмети. Също така се призовава да бъдат премахнати предмети от терасите, които могат да създадат опасност за преминаващите.

От ЧЕЗ съобщиха, че 20 хил. абонати на територията на Западна България са останали без ток заради бурния вятър. Най-засегнати са Враца и Монтана, както и периферията на София. На ул. „Пиротска” в столицата вятърът отнесе част от ламаринения покрив на сградата на Халите.

 От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН промениха предупредителния код за силен вятър от жълт на по-опасния оранжев за други три области освен за Кърджали: София-град, Враца и Хасково.



От НИМХ предупреждават, че в София-град духа силен, в южните квартали на столицата и бурен поривист вятър от юг-югозапад с пулсации до 24-26 м/сек. (над 93 км/ч).

В районите от област Враца, разположени в близост до северния склон на Стара планина, ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви до 30-32 м/сек. (над 115 км/ч.).

В Хасково и Кърджали ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви 25-29 м/сек. (над 104 км/ч.).

При оранжев код от НИМХ препоръчват на хората да бъдат готови за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети. Възможни са смущения в електроснабдяването. http://www.monitor.bg

 
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди