изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:43 EEST
КОРАБ С НАД 100 ТОНА КОНТРАБАНДНО МЕСО ОТ БЪЛГАРИЯ Е ЗАДЪРЖАН В УКРАЙНА    
Ред и сигурностКиев. Украински митничари задържаха на КПП “Евпатория” 102 тона контрабандна сланина и месни продукти, внесени от България, съобщава украинската редакция на “Комсомолская правда” . Според превозвачите товарът бил предназначен за Казахстан, но митничарите не повярвали на “официалната версия”, подозирайки че става въпрос по-скоро за украинско предприятие, а стоката не била съпроводена с необходимите документи.


ШОФЬОРИ ОТ ДОБРИЧ СА ПРЕД ДИЛЕМАТА ДА ПРЕРЕГИСТРИРАТ КОЛИТЕ СИ В КАВАРНА
Добрич. Собственици на автомобили от Добрич обмислят варианта да пререгистрират превозните си средства в Каварна.
Причината е, че Общинският съвет в областния град вдигна двойно данъка за автомобили, докато в морския град той е на миналогодишното ниво. Така живеещите в Добрич ще плащат около 38 лева за кола, а в Каварна- наполовина. Жители на Добрич вече са проучили, че възможността е адресна регистрация в морската община и с талона на колата се прави пререгистрация. Дори и да нямат вилен имот в каварненско, желаещите имат възможност да си наемат квартира временно, или да се регистрират адресно при свой близък. Според традиционалисти пък таксата по регистрацията и средствата за гориво до Каварна ще „изядат” спестените от данъка пари.
НДТ - 5 февруари 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди