изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:22 EEST
СПОРТНИ НОВИНИ ОТ ИМПЕРИЯТА НА ФУТБОЛА    
СпортСПОРТНИ НОВИНИ ОТ ИМПЕРИЯТА НА ФУТБОЛА


ГЪЛЪБИНОВ С АСИСТЕНЦИЯ, ДЖЕНОА ИЗНЕНАДА ЛАЦИО НА “ОЛИМПИКО”
Отборът на Дженоа си тръгна с ценна победа с 2:1 от гостуването си на Лацио в 23-ия кръг в Серия “А”. Българинът Андрей Гълъбинов изигра цял мач за гостите и имаше важна роля в този двубой. Именно той с пета асистира за Горан Пандев за първия гол в мача в 55-ата минута, но домакините изравниха чрез Марко Пароло в 59-ата минута. В самия край на мача Диего Лаксалт смълча трибуните на “Олимпико” с втори гол, който се оказа и победен за “грифоните”. Това бе юбилеен мач номер 100 между двата тима.
Лацио действаше по-активно и в 20-ата минута Марко Пароло бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му бе над вратата. В 38-ата минута Луис Алберто опита далечен изстрел, който обаче бе неточен. В 39-ата Дженоа създаде едно от най-добрите си положения до момента. Гостите организираха контраатака, завършила с изстрел на Диего Лаксалт, но в ръцете на вратаря. В 41-ата минута отново Луис Алберто пробва изстрел, който този път бе в очертанията на вратата, но не успя да затрудни Матиа Перин.
Второто полувреме бе по-интересно. В 53-ата минута Лукас Лейва отправи силен удар, преминал встрани от вратата. В 55-ата минута Дженоа успя изненадващо да поведе в резултата. Гълъбинов получи топката в наказателното поле и с пета я чукна към Горан Пандев, който хладнокръвно я прати във вратата за 0:1. Лацио веднага реагира и само четири минути по-късно резултатът бе изравнен. Мартин Касерес пусна остър пас в пеналта и Пароло технично с едно докосване насочи кълбото в мрежата за 1:1. В 80-ата минута Дженоа вкара втори гол, дело на Диего Лаксалт, но попадението бе отменено след намесата на ВАР, тъй като уругваецът си помогна с ръка при овладяването на топката. До края Лацио опита да стигне до победата, но усилията на домакините не дадоха желания резултат. В същото време в добавеното време Дженоа се добра до втори гол. Диего Лаксалт получи чудесно центриране и с глава порази вратата на Томас Стракоша за 1:2.
Така Дженоа събра актив от 24 точки и излезе на 13-ата позиция в таблицата. Лацио пък записа втора поредна загуба и остава трети с 46 точки.

НОВА ТЕЖКА КАТАСТРОФА ЗА ЧЕЛСИ
Отборът на Челси допусна нова тежка загуба в Премиър лийг. След като в миналия кръг лондончани паднаха с 0:3 от Борнемут у дома, в понеделник те загубиха с 1:4 в гостуването си на Уотфорд. Точни за успеха на домакините на "Викъридж Роуд" бяха Трой Дийни от дузпа в 42-ата, Дарил Янмаат в 84-ата, Жерард Деулофеу в 88-ата и Роберто Перейра в 91-ата минута. Лъч надежда за гостите даде Еден Азар, който се разписа в 82-ата минута за 1:1, но това се оказа крайно недостатъчно за "сините", които отново разочароваха своите привърженици. За тежката загуба на лондончани помогна и фактът, че те играха с човек по-малко от 30-ата минута, когато Тиемуе Бакайоко си изкара втори жълт и червен картон.
Мениджърът на домакините заложи в този мач на Трой Дийни на върха на атаката, а той имаше подкрепата от Ричарлисон и Жерард Деулофеу от по-задни позиции. Челси пък излезе в този двубой без чист нападател, като в предни позиции действаха Еден Азар, Педро Родригес и Вилиан. В средата на терена пък започнаха Тиемуе Бакайоко и Н’Голо Канте.
В началото двата тима стояха доста равностойно на терена. В 8-ата минута домакините стигнаха до първото си положение в мача. Абдулай Дукуре се възползва от лошо изчистена топка и овладя пред наказателното поле, след което отправи удар, който обаче бе неточен. Челси пък стигна до първата си опасност в 12-ата минута, когато една  недобре избита топка попадна в краката на Вилиан, той отправи силен шут, който профуча над вратата. В 30-ата минута Челси остана в намален състав на терена. Тиемуе Бакайоко закъсня при едно влизане в краката на Ричарлисон и получи втори жълт картон. В 41-ата минута Уотфорд си спечели дузпа. Деулофеу получи извеждащ пас на скорост, изпревари вратаря Куртоа, който го препъна в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Трой Дийни изпълни 11-метровия удар и бе точен за 1:0. В добавеното време на полувремето Челси организира интересна контраатака, която завърши с удар на Педро, но над вратата.
Уотфорд имаше две добри възможности в 58-ата и 59-ата минута. Първо Деулофеу отправи изстрел покрай вратата, а след това Ричарлисон стреля от далечна дистанция и топката тупна опасно близо до гредата, но в аут. В 65-ата минута "стършелите" имаха нова чудесна възможност. Дукуре напредна с топка в крака и отправи мощен шут, който бе спасен от Куртоа. Челси също имаше отлична възможност в 81-ата минута, когато Сеск Фабрегас стреля по земя и вратарят трябваше да се намесва решително. Само минута по-късно гостите стигнаха и до изравняване на резултата. Еден Азар с прекрасен изстрел прати топката неспасяемо в мрежата зад Орестис Карнезис за 1:1. Домакините можеха да си върнат преднината в 84-ата минута, когато Деулофеу бе изведен зад защитата, но техничният му удар не намери вратата. По-малко от минута след това обаче "стършелите" си върнаха преднината. Дарил Янмаат комбинира с Роберто Перейра в пеналта и след това прати топката във вратата за 2:1. В заключителните минути Уотфорд довърши съперника с нови два гола. В 88-ата Жерард Деулофеу пробяга необезпокояван повече от половината терен, след което с техничен удар по земя бе точен за 3:1. В 91-ата минута пък Роберто Перейра бе изпуснат в наказателното поле и от труден ъгъл успя да насочи кълбото във вратата за крайното 4:1. Секунди преди края на мача Челси можеше да върне едно попадение, но изстрел на Оливие Жиру бе спасен от вратаря с блестящ плонж.
Така Уотфорд записа първи успех в последните си 6 мача и с актив от 30 точки заема 11-ото място в класирането. Челси пък остава на 4-ата позиция в таблицата с 50 точки.

АСЕНСИО ПОСТАВИЛ УЛТИМАТУМ НА РЕАЛ
Испанският национал Марко Асенсио иска да премине в Челси, съобщава "Дейли Стар". Той вече е информирал ръководството на клубния си отбор Реал (Мадрид) за желанието да напусне "Сантиаго Бернабеу" през лятото, за да се присъедини към лондончани. 22-годишният офанзивен футболист е заявил, че би останал в испанския гранд, но само ако старши треньорът Зинедин Зидан бъде уволнен.
Зидан в последно време не дава много шансове за изява на Асенсио, като той започна в титулярния състав само в един от последните десет мача на шампионите от Ла Лига.
Реал пък може да използва играча като разменна монета за привличането на Еден Азар от Челси.

КЛАРЪНС ЗЕЕДОРФ СТАНА ТРЕНЬОР НА ДЕПОРТИВО ЛА КОРУНЯ
Бившият холандски футболен национал Кларънс Зеедорф беше назначен за старши треньор на испанския първодивизионен Депортиво (Ла Коруня). 41-годишният Зеедорф подписа договор до края на сезона.
Той замени на поста Кристобал Пароло, който беше уволнен след загубата с 0:5 от Реал Сосиедад в 22-ия кръг на Ла Лига, след която отборът остана на 18-ото място само с четири победи от началото на кампанията.
Зеедорф няма голям опит в треньорската професия. Той беше начело на италианския гранд Милан от януари до юни 2014 година, а след това работи в китайския Шънчжън от юли до декември 2016 година.

РОНАЛД КУМАН Е НОВИЯТ СЕЛЕКЦИОНЕР НА ХОЛАНДИЯ
Футболната федерация на Холандия взе решение да назначи Роналд Куман за селекционер на националния отбор по футбол. Специалистът бе представен пред медиите вчера на специална пресконференция. Нико Ян-Хоогма пък е новият спортен директор на националните отбори.
Куман бе избран за заместник на Дик Адвокаат, който напусна поста си, след като не успя да класира “лалетата” на световните финали в Русия. Холандия бе в една група с България и завърши на 3-ото място след Франция и Швеция.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди