изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:22 EEST
Американското правителство отново парализирано    
По света Американският Сенат излезе в почивка до малко след полунощ, без да приеме законодателство, с което да се избегне парализа на федералното правителство на САЩ. Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА. До това положение се стигна, след като републиканският сенатор Ранд Пол блокира опитите за бързо приемане на законопроект за бюджета, преди в полунощ да изтече сегашният срок за финансиране на правителството.




Бюджетният план ще "ни придвижи към път на възстановяване на фискалната отговорност, ще намали нашия дефицит с трилиони долари" и ще включва бюджетни ограничения и данъчен законопроект, каза говорителят на Белия дом Радж Шах.

Висш правителствен служител каза, че планът ще включва искане за 3 милиарда долара за построяване на стена по границата на САЩ с Мексико. Тези пари ще бъдат отделно от поисканите тази година 14 милиарда долара за Агенцията за митническа и гранична защита на САЩ.

Планът ще предложи промени в начина на заплащане на над милион и половина федерални служители, наблягайки върху повишаване на заплатите въз основа на представянето вместо сегашната система, при която заплащането се увеличава главно въз основа на стажа, заявиха представители на бюджетната служба на Белия дом, цитирани от Асошиейтед прес. Предвижда се да бъдат забавени повишенията на заплатите въз основа на стажа, като се натрупат 10 милиарда долара за 10 години за плащания въз основа на представянето. Голяма част от чиновническата работа, която е сфера на правителството, може да бъде автоматизирана, но има по-голяма нужда от специалисти по информационни технологии и киберсигурност. dir.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди