изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-07 @ 02:32 EEST
Нечовешка трагедия с известен бургаски лекар! Държат го под ключ в "Хоспис на ужасите" и очакват бързата му смърт    
Новини В крайно тежко състояние в отделението по гастроентерология в УМБАЛ Бургас е приет д-р Красимир Думанов - дългогодишен лекар в същата болница, специалист по образна диагностика. 62-годишният медик е бил прехвърлен тук от частния Център за настаняване и обгрижване „Йорк”- Поморие. Така е в документите, пише Флагман" и цитира колеги на лекаря, които са потърсили медиите и настояват незабавно да се предприемат мерки от страна на всички държавни органи - Прокуратурата, МВР, здравни власти, както и да се осигури правна защита на изпадналия в безпомощност д-р Думанов.

През 2010 г. сем. Думанови губят единствения си син при трагичен инцидент. Оттогава докторът и съпругата му д-р Соня Вангелова, общопрактикуващ лекар вече не са същите хора. Малко по-късно докторът получава инсулт, който го обездвижва. Съпругата му не е в състояние да се грижи за него сама, защото и тя не е в добро здраве. Заради това д-р Вангелова търси помощ и се доверява на Центъра на настаняване "Йорк", управляван от Галина Калвакова. Дава й права да се разполага с всичката му месечна пенсия, която не е никак малка - 800 лв. През декември 2017 г. д-р Вангелова изпада в кома поради влошено здраве и издъхва в УМБАЛ-Бургас на 16 янари т.г. Ден по-късно съобщението за смъртта на д-р Вангелова пристига при съпруга й в Дома. Печалната вест напълно съсипва психически и без това неукрепналия след инсулта съпруг. Според събраната информация чрез източник, който настоява за анонимност, към този момент, веднага след вестта, на 18 януари, пациентът на хосписа е подписал пълномощно на двама души, живеещи на един и същ адрес в Бургас - на Галина Калвакова и Мартин Стоянов, който е адвокат по професия. От този момент нататък с този документ д-р Думанов им дава права да управляват всичките му имоти и банкови сметки. По неофициална информация в банковата сметка на съпругата му, на която той е единствен наследник има 80 хил.лв., които са от продажба на недвижим имот – апартамент в цетъра на Бургас, продаден само няколко месеца педи кончината й. Лекарят притежава на свое име и апартамент жк „Зорница” бл.47 и в момента двамата му пълномощници могат да се разпореждат с него – в това число и да го продадат. Пълномощното не е разписано, положен и само палецът на тежко болния пациент, който дори не може да се изрази. Самият той няма идея да е посещаван от нотариус. Всичко това се случва през поседите няколко дни преди да бъде преведен обитателят на хосписа в Поморие в УМБАЛ-Бургас. Името на Галина Калвакова бе свързано преди 13 години със започнало разследване на земеделското министерство на проект по САПАРД за строеж а хотел в Поморие. Хотелът е изграден с европейски средства по мярката за развитие на селски туризъм - от три фирми на свързани лица - ЕТ” Ивелина Калвакова”, ЕТ „Розалия Калвакова” и ЕТ ”Галина Калвакова”. Разследването не стигна до никъде и вероятно е прекратено, а Галина Калвакова управлява хоспис, същият този старчески приют, където до снощи бе настанен д-р Красимир Думанов. В Центъра за настаняване "Йорк" гледката е шокираща. Има едва три обитаеми стаи, а възрастните хора са заключени вътре и изоставени - няма нито сестра, нито персонал или поне пазач.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди