изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:24 EEST
ПОРЕДЕН УСПЕХ НА ДЕЦАТА ОТ СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ – ТОЗИ ПЪТ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА    
ОбразованиеЗа седма поредна учебна година Сдружение на учителите филолози „Любословие” организира национално състезание по български език и литература. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението.

Състезанието  се  провежда  в два кръга.
Учениците  от пети и шести клас на СУ „Св. Кл. Охридски“ – Йоана Димитрова /5 „б“/, Кирил Иванов /5 „б“/, Мелиса Янакиева /6 „в“/, Радосвета Паскова /6 „в“/, Димитър Минков /6 „а“/ и Теодора Михалева /6 „а“/ участваха в националното  състезание по български език и литература .
Представянето им беше  много успешно. За следващия кръг се класираха  Мелиса Янакиева, Радосвета Паскова  и Йоана Димитрова. Сред явилите се петокласници в национален мащаб Йоана е  втора по резултат .
Браво на децата и техните учители! Успех на класиралите се на следващия кръг!
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди