изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:16 EEST
ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЛАЩАТ ПО 2 МЛРД. ГОДИШНО ЗА КОРУПЦИЯ    
НовиниВ България тройната коалиция и в частност правителството не показа воля и мерки в сравнение с предходните кабинети за борба с корупцията. Българските данъкоплатци плащат по 2 млрд. годишно за корупция.

Това съобщи в предаването “Неделя 150” по БНР Николай Камов, председател на ПП ”Социалдемократи”. Заявлението на Коалиция за България (КБ), че ще бъде алтернатива на целия преход, е несъстоятелно. От тройната коалиция се очакваше да направи значителни промени в борбата с корупцията, а това не се случва, каза още Камов. Чрез моя глас при гласуването на вота на недоверие към кабинета аз изразявам мнението на голяма част от гласувалите за КБ. Тези, които са подкрепили КБ и тройната коалиция, вече не вярват, че те могат да се справят с корупцията в страната, допълни лидерът на ПП ”Социалдемократи”. 


ВЪЗМОЖНО Е КАДАФИ ДА Е СИН НА ФРЕНСКИ ЛЕТЕЦ

Либийският лидер Муамар Кадафи може би е син на френски герой от Втората световна война, пише в днешния си брой вестник "Санди таймс". Според жители на село Везани в Корсика, техен съгражданин, Алберт Прециози, през 1941 г. бил изпратен с френска военна част в Либия.
Там той се запознал с местна жена и след романтична афера се родил син. Две години по-късно Прециози, вече като летец от прославената ескадрила "Нормандия Неман", загинал в небето над Русия във въздушен бой с немски изтребители.
Кметът на Везани пази снимка на Прециози, от която се вижда силната прилика на френския въздушен ас с Кадафи в младите му години. Произходът на Кадафи винаги е бил мистерия, пише вестникът. Всички архиви в Либия били унищожени по време на италианската окупация.
Миналата година френско списание писа, че в архивите на френските ВВС се пазят писма между високопоставени френски офицери, в които се дискутира възможността техен колега да е баща на сегашния либийски лидер.
Според проучване, извършено през 1999 г., "корсиканската връзка" в житието на Муамар Кадафи била измислица. Частта, в която служел Прециози, била разположена на 400 км от родното място на Кадафи.
Единственият начин да се установи истината е чрез ДНК тест - ако някой въобще се осмели да помоли Муамар Кадафи да участва в него, пише вестникът.
НДТ – 24 февруари 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди