изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:00 EEST
Потвърдиха финансовата корекция от 100 000 лева за начупените плочки в центъра    
НовиниОбщина Добрич ще заплати глоба от 100 000 лева, наложена от Управляващия орган /УО/ на ОП ”Регионално развитие” заради плочките в центъра. Потвърждението за наложената финансова корекция е получено в общината преди дни, съобщи зам.-кметът арх. Боян Коларов. Окончателното решение на УО е санкцията да бъде минималната – 2% от стойността на проекта за ремонта на центъра, който беше за 5 млн.лева.


Наложена ни е възможно най-малката корекция с обяснението, че общинската администрация в момента полага всички усилия да приведе обекта в проектния му вид”, коментира арх. Коларов. Той припомни, че през септември м.г. бе получено предварително писмо от УО, а общината възрази и посочи няколко данни, които да бъдат взети предвид. През ноември обаче корекцията бе наложена, а преди дни - потвърдена, и в крайна сметка сумата ще трябва да се плати.
Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан през 2010 година, а почти веднага след поставянето им, плочките започнаха да се чупят и ежегодно да се ремонтират и подменят.
„И сега има доста повредени, които не бяха оправени през есента. Ние продължаваме да изискваме от изпълнителя да си спазва договора и залегналите в него процедури за отстраняване на дефектите”, допълни арх.Коларов, като припомни, че гаранцията изтича през 2022 година.
Припомняме, че общината бе осъдена да плати близо 180 000 лева на фирма „Дъга Апостол”, която е изпълнител на част от дейностите по ремонта на центъра. Делото бе за направени разходи по реконструкцията, след като фирмата извършила по-голям обем работа от възложеното. Дарик радио
 


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди