изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:24 EEST
ЕГ “ГЕО МИЛЕВ” - ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО РЕЧ И ДЕБАТИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК    
ОбразованиеНа 10-11 март 2018 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в ЕГ „Гео Милев” - Добрич.  Училището, както и град  Добрич, за пръв път домакинства подобно събитие. Учениците ще се състезават в 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Награди ще бъдат  връчени за всяка една от  тези категории, както и за цялостно отборно представяне.
Турнирът в Добрич ще бъде четвърти за “БЕСТ” за 2017/2018 година и общо 26-и по ред. В него могат да се състезават отбори от  цялата страна, но  се насърчава предимно участието на тези от   Източна България. Очаква се около 300 души да посетят състезанието, сред които почти 250 ученици - участници от  19 различни отбори.
Турнирът ще е последният от четирите областни турнири през тази година и вторият регионален за втория учебен срок. Фондация “БЕСТ” ще организира още два големи турнира през втория срок: национален турнир в Пловдив и международен турнир в Американския университет  в Благоевград, в които ще участват  отбори от  целия Балкански полуостров.
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат  част  от  общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат  личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят  критически, да се изразяват  креативно и да бъдат  част  от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.
Утре Езикова гимназия ще си подели  домакинството  с  ОУ  "Стефан Караджа", защото са необходими много стаи за да се създадат условия за работа на толкова много участници от цялата страна. Инициативата е подкрепена и от Кмета на община - град Добрич Йордан Йорданов. Откриването е  от 11 часа в Органова зала, а закриването - в неделя,  от 13.30 часа, на същото място.
НДТ желае успех на домакините и награди на добричките деца, които ще се състезават в престижната надпревара!


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди