изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:39 EEST
Турски сеизмолог шокира: Мощен трус от 7,4 по Рихтер ще удари Истанбул, с точност до 99,9 на сто е ясен епицентърът    
По света С точност до 99,9 на сто е ясно мястото, където ще стане очакваното от турските учени земетресение в района на Истанбул, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Позовавайки се на директора на турската сеизмологична обсерватория Кандилли в мегаполиса проф. Халюк Йозенер, телевизионният канал посочва, че трусът най-вероятно ще бъде с магнитуд от 7,2 по Рихтер.

Ако земетресението стане след 20 години, магнитудът му ще е 7,4 и ще предизвика цунами с височина три метра, смята още ученият. В случай че забавянето продължи 40 години, то магнитудът на труса ще е от 7,5 степен, прогнозира още той. Проф. Халюк Йозенер говори пред в. "Хабертюрк" по повод 150-ата годишнина от основаването на обсерваторията Кандилли. "99,9 процента е сигурно мястото, на което ще стане земетресението. Това място е вътрешността на Мраморно море", каза сеизмологът. Той добави, че има различни сценарии за това какво точно ще се случи. По думите му най-вероятно е земетресението да е с магнитуд 7,2, като натрупаната енергия е с потенциал над 7. БЛИЦ припомня, че на 17 август 1999 г. в 3.02 часа катастрофално земетресение от 7,4 степен по Рихтер разтърси районa край Истанбул. Земетресението продължи 45 секунди, но остави след себе си 17 480 жертви и стотици хиляди ранени.
https://www.blitz.bg

ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!

В ЧЕРНО МОРЕ Е ВЪЗМОЖНО ЦУНАМИ, НО С ВИ

СОЧИНА НАЙ-МНОГО ДО 2 МЕТРА


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.43 секунди