изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:45 EEST
ОСТРИ ДВУБОИ В ГОЛЕМИЯ ТЕНИС    
СпортОСТРИ ДВУБОИ В ГОЛЕМИЯ ТЕНИС


РОДЖЪР ФЕДЕРЕР СПЕЧЕЛИ ДОИГРАВАНЕТО С ДЕЛБОНИС

Петкратният шампион от “Мастърс” турнира в Индиън Уелс Роджър Федерер започна с победа защитата на титлата си, след като в среща от втория кръг надигра с 6:3, 7:6(6) Федерико Делбонис.

Мачът започна още в събота, но заради дъжд бе прекъснат при 6:3, 2:2 в полза на Маестрото. При доиграването Федерер трябваше да спасява точка за пробив за 3:3, а след това имаше затруднения и в тайбрека. Той поведе с 5:2, но след това съперникът му изравни - 5:5. Делбонис дори стигна до сетбол след двойна грешка на Роджър за 5:6, но сбърка. Това като че ли го разколеба и последваха две нови точки за швейцареца, който се поздрави с крайния успех.

В следващия кръг Роджър Федерер ще играе със сърбина Филип Крайнович.

 

ХАЛЕП НА КОСЪМ ОТ СЕНЗАЦИОННА ЗАГУБА СРЕЩУ №165 В СВЕТА

Поставената под номер 1 в схемата Симона Халеп се измъкна трудно от изненадваща загуба на турнира по тенис за жени в Индиън Уелс. Румънката победи с 1:6, 7:6(3), 6:2 американката Каролин Долхайд, едва 165-а в световната ранглиста, а същевременно напред продължи и 16-годишната Аманда Анисимова, която надви Петра Квитова.

Халеп беше надиграна тотално от Долхайд в първия сет, но постепенно поправи грешките си и се измъкна с тайбрек във втория. Румънката продължи с по-дълги разигравания и силни удари към двете страни на корта, а в крайна сметка американската й съперничка се умори и Халеп спечели трудна победа.

Анисимова, която играе с уайлдкард, победи поставената под номер 9 Квитова и сложи край на серията от 14 поредни победи на чехкинята. С това шампионката от откритото първенство на САЩ за девойки се превърна в първата 16-годишна тенисистка от 2005 година насам, която стига до четвърти кръг в турнири на WТА. "Все още съм в шок. Тя е най-добрата тенисистка, срещу която някога съм играла, а това беше най-голямата сцена, на която съм излизала. Щастлива съм, но не искам да се възгордявам. Не бива да показвам емоции, а да се боря през цялото време за победа", каза Анисимова, която е с руски родители, но е родена в Ню Джърси.

Поставената под номер 6 Елена Остапенко отпадна рано в турнира, след като загуби с 3:6, 3:6 срещу Петра Марич, докато Кристина Младенович отстъпи на Цян Ван с 1:6, 2:6. Слоун Стивънс пък зарадва публиката с 6:1, 7:5 срещу Виктория Азаренка, която записа три поредни победи срещу американката в Мелбърн между 2013 и 2015 година.

 

ДЖОКОВИЧ КАПИТУЛИРА ПРЕД 109-ИЯ В СВЕТА

Новак Джокович отпадна още във втория кръг на турнира по тенис за мъже от сериите Мастърс в Индиън Уелс, след като отстъпи на японския квалификант Таро Даниел с 6:7(3), 6:4, 1:6. Петкратният победител последва съдбата на българина Григор Димитров, който часове по-рано загуби срещу испанския ветеран Фернандо Вердаско.

Джокович, който се завърна на корта след лечение на контузия в лакътя, изигра изключително слаб последен сет срещу 109-ия тенисист в ранглистата на АТР. Американската легенда Джим Къриър описа играта на сърбина в третата част като "пълна капитулация". "Въпросителните около него ще стават все по-големи и по-големи. Чудехме се известно време как ще изглежда той след операцията и как ще реагира ръката му по време на игра и стрес, но сега проблемът беше в главата и сърцето му. Не очаквах да видя това", каза той за "Тенис Ченъл".

Самият Джокович донякъде потвърди това: "Чувствах се така, сякаш това е първият ми мач на тура. Странно. Загубих изцяло ритъм в последните две седмици, в които лекувах контузия. Радвам се, че се върнах толкова бързо на корта, но не се чувствах добре. Бях изнервен и направих твърде много непредизвикани грешки."

Джокович отсъства шест месеца след миналогодишния турнир в Уимбълдън и се завърна през януари в Мелбърн, но отпадна в четвъртия кръг. Малко по-късно той беше опериран в Швейцария, а сега отпадна от японски квалификант. Самият Даниел преодоля два рунда в пресявките и след това победи Камерън Норис за среща с Джокович.

 

СЕСТРИТЕ УИЛЯМС ОТНОВО ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА

Сестрите Серина и Винъс Уилямс ще играят една срещу друга в третия кръг на турнира в Индиън Уелс. Това стана факт, след като завърналата се след раждането на първото си дете 36-годишна Серина преодоля, макар и трудно, холандката Кики Бертенс със 7:6 (5), 7:5. По-голямата Винъс пък победи Сораня Кърстя с 6:3, 6:4.

Двете сестри не са играли в официален мач помежду си от финала на Откритото първенство на Австралия през 2017 година, когато Серина спечели, макар и бременна.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди