изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:12 EEST
НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


ВЕНГЕР НЕ ИСКА ДА НАПУСКА АРСЕНАЛ

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер няма да напусне поста си през лятото, пише "Таймс". Специалистът счита себе си за най-добрия кандидат за треньор на лондончани и не иска да подаде оставка. 68-годишният французин смята да изпълни договора си, който изтича по-следващото лято. Той е казал на помощниците си, че ще се съпротивлява на всички опити да бъде накаран да си тръгне, каквито се очаква да има в края на кампанията заради неубедителното представяне на „топчиите”.

Арсенал е на 6-о място в класирането на Висшата лига, но изостава от лидера Манчестър Сити на 33 точки. Венгер е начело на клуба вече 22 години, но голяма част от феновете на тима смятат, че той трябва да бъде освободен.

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ Е НА ДВЕ ПОБЕДИ ОТ ТИТЛАТА

Отборът на Манчестър Сити се приближи само на две победи от титлата в Англия, след като надигра като гост Стоук Сити с 2:0 в двубой от 30-ия кръг. Така "гражданите" възстановиха аванса си от 16 точки пред Манчестър Юнайтед и при победи над Евертън и "червените дяволи" в следващите два кръга ще се поздравят с трета титла на Острова в историята си. В герой за Сити срещу "грънчарите" се превърна Давид Силва, който се разписа на два пъти.

Манчестър Сити установи контрол над играта още от първата минута и закономерно стигна до попадение. Това се случи в 10-ата минута, когато Габриел Жезус спечели топката в средата на терена, подаде към Рахийм Стърлинг на дясното крило, който напредна и намери Давид Силва пред вратата. Отблизо испанският национал не сгреши и откри. Положенията пред вратата на "грънчарите" се редуваха едно след друго и само липсата на късмет и намесите на вратаря Бътланд запазваха резултата. Десетина минути преди края на полувремето "гражданите" едва не си отбелязаха автогол, след като Кайл Уокър при опит да изчисти топката едва не я прати под гредата, но Едерсон с върха на пръстите я извади в ъглов удар. Три минути преди края Лерой Сане пропусна да удвои. Играчите на Стоук Сити започнаха да действат по-твърдо в края на полувремето, но натискът на "гражданите" не намаля.

След почивката доминацията на Сити продължи и гостите бързо стигнаха до втори гол, като негов автор отново стана Давид Силва, който много технично с левия крак с удар от въздуха прати топката в мрежата на вратаря Джак Бътланд. Десетина минути преди края настъпи сериозна разправия на терена след спорна ситуация. В 77-ата минута играта беше прекъсната за оказване на медицинска помощ на Николас Отаменди, който пострада след сблъсък глава в глава с Константинос Стафилидис. При подновяването на играта реферът хвърли съдийска топка, играч на Стоук я пое, но Рахийм Стърлинг бързо му я отне и изскочи очи в очи с вратаря, но не успя да се разпише. На терена настъпи разправия между играчите, които обвиняваха Стърлинг в неспортсменско поведение.

В заключителните минути "гражданите" владееха повече топката и умело бранеха аванса си и в крайна сметка записаха победа номер 26 от началото на сезона и събраха 81 точки. Стоук Сити пък остана предпоследен с 27.

 

КАРИК ОБЯВИ, ЧЕ СЛАГА КРАЙ НА КАРИЕРАТА СИ

Халфът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик обяви официално, че ще прекрати кариерата си след края на настоящия сезон. Причините за това са проблемите със сърцето, заради които 36-годишният футболист претърпя операция по-рано през кампанията. По същата причина опитният полузащитник има едва четири мача този сезон. Още през януари мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо разкри, че това ще бъде последният сезон на Карик, който от лятото ще стане част от щаба на португалеца.

Откакто се присъедини към Манчестър Юнайтед от Тотнъм през 2006 година, Майкъл Карик изигра 463 мача за "червените дяволи" и вкара 24 гола. "Идва време, когато твоето тяло ти казва да спреш да играеш футбол. За мен този момент почти настъпи. След като се появиха проблемите ми със сърцето, мислих два или три дни дали трябва да продължавам. Върнах се достатъчно готов и исках да завърша кариерата си така, както аз искам. Трябва да се поддържам във форма и да бъда готов. Надявам се, че ще получа още време до края на сезона. Все още се забавлявам по време на тренировките. Опитвам се да помагам много повече, защото разбирам къде се намирам", заяви Карик на пресконференцията преди реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Севиля.

 

АТЛЕТИКО СЕ ВЪРНА КЪМ ПОБЕДИТЕ 

Отборът на Атлетико (Мадрид) спечели с убедителното 3:0 срещу Селта в двубой от 28-ия кръг на испанския шампионат. Антоан Гризман реализира страхотен гол в 44-ата минута, а в 56-ата асистира страхотно за попадението на Витоло. В 63-ата Анхел Корея оформи крайното 3:0. Атлетико се върна към победите след загубата от Барселона преди седмица. Момчетата от “Балаидос” не играха слабо, но пропуснаха своите възможности. С успеха отборът на Диего Симеоне отново е на осем точки зад Барса и на седем пред Реал (Мадрид).

Витоло получи шанс за изява в средната зона на домакините, а Люка Ернандес зае мястото на Филипе Луиш. Хуан Карлос Унсуе подреди 4-3-3 с Яго Аспас, Максимилиано Гомес и Емре Мор в атака.

В третата минута Шимо Върсалко центрира остро, но Антоан Гризман закъсня и не засече топката. В 22-ата малко не достигна на Диего Годин да се добере до кълбото след пас на Коке. В 29-ата Годин спечели високата борба при корнер и сантиметри го разделиха от целта. В 31-ата Сержи Гомес имаше брилянтна възможност за откриване на резултата. Той получи топката на девет метра от голлинията, но при удара тя рикошира и мина щастливо встрани за “дюшекчиите”. В края на полувремето “небесносините” застрашиха вратата на Ян Облак. В 39-ата Мор центрира, а Пабло Ернандес стреля с глава встрани от гредата. При изпълнението на аут защитниците в червено и бяло загубиха топката, а ударът на Аспас към далечната сглобка не беше точен. В 44-ата Гризман остана непокрит на втора греда при корнер, прибра топката и много технично я насочи към далечния горен ъгъл - 1:0.

В 48-ата Туку Ернандес поиска дузпа след контакт с Люка Ернандес. Съдията прецени, че няма нарушение и по-скоро беше прав. В 54-ата Диего Коща изпусна да удвои от чудесна позиция при корнер. Минута по-късно Неманя Радоя нацели греда след пас на Мор. В 56-ата момчетата на Диего Симеоне вкараха втори гол. Гризман изведе по прекрасен начин Витоло, който технично преодоля Рубен Бланко - 2:0. В 63-ата “рохибланкос” увеличиха преднината си на 3:0. Коке изведе Анхел Корея, аржентинецът стреля, топката се отби във Факундо Ронкалия, топката отново попадна у Корея и отбеляза.

За Атлетико предстои пътуване до Русия за наглед протоколен реванш с Локомотив (Москва) в Лига Европа. 

 

ФЕДЕРИКО БЕРНАДЕСКИ СИ ТАТУИРА НОМЕРА НА АСТОРИ

Халфът на Ювентус Федерико Бернадески продължава да съпреживява смъртта на бившия си съотборник във Фиорентина Давиде Астори. Футболистът на "Старата госпожа" си татуира в памет на внезапно отишлия си от този свят едва на 31-годишна възраст Астори неговия любим номер 13. Именно с него на гърба Астори защитаваше цветовете на Каляри и "виолетовите", където се е сприятелил с Бернадески. "Бих искал да си тук, ДА13. Приятели завинаги", написа Бернадески и публикува снимка на татуса си в социалните мрежи.

Футболистът, който е контузен, беше сред хилядите на погребението на Астори. Веднага след новината за смъртта на бившия си съотборник той написа и емоционален статус. "Очите ми са пълни със сълзи, а сърцето разбито. Благодаря ти за приятелството, ще ми липсваш и винаги ще те помня. Ще се моля за семейството ти, партньорката ти и малката ти принцеса", написа Бернадески.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди