изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:37 EEST
АРЕСТУВАХА ТУРСКИ КАЛКАНДЖИИ    
НовиниВ Балчик е арестуван 10-членен екипаж на турски риболовен кораб, който незаконно е преминал плавателната икономическата граница, за да лови калкан. Това е станало в понеделник на 32 мили от брега, съобщи шефът на териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Добрич Атанас Чолаков. Плавателният съд е закопчан в понеделник - само ден преди да влезе в сила забраната за улов на деликатеса.


 Според международните спогодби, екипажът не носи наказателна отговорност, а само парични санкции. На турската гемия ще бъде наложена глоба от 150 000 лева.
Корабът е бил със свален флаг, но специализираните знаци са показвали, че извършва риболовна дейност. Граничните полицаи отправили предупреждение към екипажа и се отправили към гемията, която е направила опит да избяга. На борда е имало 150 мрежи по 100 метра и 40 съда с лед, в които се хвърля уловената риба, както и 110 съда без риболовни мрежи, което означава, че те са били заложени в морето.

БСП И ДПС ДОПИСВАТ КОАЛИЦИОННОТО СПОРАЗУМЕНИЕ С НДСВ

БСП ще предложи на коалиционните си партньори да бъде подписан анекс към коалиционното споразумение на трите управляващи партии, съобщи за Дарик секретарят на ИБ на партията Ивелин Николов, член на преговарящия екип на социалистите.

По думите му споразумението ще бъде актуализирано след преглед на броя на министерствата и на всички структури, които се дублират: "По принцип преглед на всички структури, които се дублират в министерствата евентуално, функции, които се дублират, включително министерства, нива областни управители, администрации и т.н." - заяви Николов.
Тези дни трябва да се проведе и среща между лидерите на тройната коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган. Засега тя не била уточнена. Според управляващите промените в кабинета трябва да са факт до вторник-сряда следващата седмица. По неофициална информация от мнозинството били готови и да идат на предсрочни избори, ако не се стигне до споразумение в тройната коалиция.
НДТ - 16 април 2008 г.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди