изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:23 EEST
КОЙ ГОТВИ НАЙ-ДОБРЕ?    
Образование Ученици  от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич имат възможност да участват в конкурса „Аз готвя най-добре“, който се организира от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование. Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в дуалните паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии в Добрич, както и в Стара Загора, Бургас, Перник и Сандански.

В първото издание на конкурса през 2017 двама ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пейо К. Яворов“ в Добрич достигнаха до финала. От две години по ДОМИНО върви обучение по професията „готвач“ и в момента за нея се обучават общо 172 ученици, като повечето от тях имат практически занимания и готвят в престижни ресторанти, посочват организаторите на надпреварата.
СнимкаДо 1 май учениците трябва да направят видео на тема „Вкусно, здравословно и красиво“, в което до три минути трябва да покажат или разкажат интересни рецепти за ястия, виждания за авторско меню или дори мечтата си за собствен ресторант. Жури от HRC Академия и проекта ще определи десетимата финалисти до 10 май. Онлайн-гласуване в социалните канали на Академията и ДОМИНО между 10 и 25 май ще определи единадесетия финалист. Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.
Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1  000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди