изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:10 EEST
Скандал в парламента заради недопускане на представители на хора с увреждания    
Парламент Депутатите на БСП и ГЕРБ влязоха в остра полемика в парламента. Поводът бе неосъществена среща в сградата на Народното събрание на БСП с представители на хората с увреждания, предаде репортер на БГНЕС. Родители на деца с увреждания излязоха днес на шести национален протест в центъра на София. Родителите искат право на достоен живот за техните деца, защото системата ги убива!

Искаме най-после прословутият Закон за личната помощ да се случи, обявиха родителите. Те поставиха скелет в инвалидна количка, надгробна плоча, развяха черни балони и под съпровода на великия глас на Ленард Коен обявиха, че погребват надеждата. С плакат "Бойко, и преди и след 18 сме важни, колкото магистралите!" протестиращите се изправиха пред сградата на правителството. Те носеха тениски: Системата ни убива. Представители на хората с увреждания трябваше да се срещнат с депутати от БСП. Срещата се бавеше и тогава лидерът на БСП Корнелия Нинова дойде пред журналисти и обясни, че отвън са представители на съсловието на хората с увреждания, които искат среща с депутатите от БСП за България вътре в парламента. „Ръководството на парламента в лицето на партия ГЕРБ, към което се обърнахме изрично не ги допуска в парламента, защото са облечени с фланелки, на които пише „Системата ни убива”. Ръководството на ГЕРБ се позовава на правилника за вътрешния ред, в който пише: продажбата и разпространението на информационни материали е забранено в сградата на парламента”, каза Нинова. Така тя заяви, че те ще излязат отвън, за да се видят с хората. На въпроса кой точно е отказал достъпа, тя отговори - зам.-председателят на НС Емил Христов. На мен не ми представен въпросът, че те имат разрешение за влизане, обясни пък Христов пред медиите. Според него може би обстановката не е била удачна, но Кутев не му е казал, че те имат разрешение за влизане, говорил за фланелки. Така депутати от ГЕРБ и БСП влязоха в остра словесна полемика, в която Цветанов говори за манипулация, чуха и определения за случващото се като „цирк”, нещо търсено като инцидент. В един момент дори от БСП говори за оставка. „Г-н Христов това, което направихте днес най-малкото е още утре да си депозирате оставката”, каза Драгомир Стойнев.

http://bgnes.com
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди