изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:21 EEST
НЕКА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА НЕ Е САМО ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА!    
Новини Това искат 140 деца от Генерал Тошево след удивителни преживявания с новите си приятели от Държавно горско стопанство 140 деца от ОУ „Христо Смирненски“ в Генерал Тошево и техните преподаватели  вчера учиха, играха и се забавляваха в гората заедно със служителите на ДГС - Генерал Тошево. Урокът на открито бе по идея на директорът на стопанството инж. Йорданка Найденова и по повод Седмицата на гората.


За първи път събираме толкова много деца при нас, но се оказа, че всички те имат желание да научат нещо ново и различно за гората. Разказах им за първите години, през които е започнало отбелязването на Седмицата на гората, затова че и тогава учениците са били най-дейни по време на кампаниите за залесяване, както е и сега. Малчуганите бяха много впечатлени, като разбраха, че техните родители, дори бабите и дядовците им, също са залесявали, когато са били малки, разказва инж. Найденова.



След официалното откриване на празника служителите на ДГС - Генерал Тошево изненадаха децата с горски поход и много игри.
За нас най-важното беше децата да се забавляват, но и да научат много нови неща за дърветата, за гората и за нейните обитатели. Обяснихме им и защо в гората огън трябва да се пали само на определени места и колко е опасно да се оставят незагасени пламъци, които могат да изпепелят за часове любимите на всички ни дървета, обясни инж. Йорданка Найденова.
Празничният ден продължи с игри и подаръци за децата, които си пожелаха Седмицата на гората да не бъде само веднъж в годината.



С колегите мислехме, че ще е доста трудно да организираме 140 деца, но се оказа, че толкова весел празник, наситен с положителни емоции, не сме имали отдавна. Обещахме на малчуганите отново да се видим и то съвсем скоро, защото за нас е важно да възпитаме в тези, които идват след нас, любов към гората. Това е единственият начин да опазим зеленото богатство на България, категорична е инж. Найденова. 
 
Татяна ДИМИТРОВА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди