изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:58 EEST
Важно изявление: Светът може да спи спокойно след тези думи на Лавров за Тръмп и Путин    
Хороскоп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега Владимир Путин на посещение в САЩ. В телефонен разговор Тръмp му е казал, че ще се радва да се видят в Белия дом. Това предадоха международните медии. Според руският външен министър Сергей Лавров Тръмп повторил няколко пъти поканата в телефонния разговор с Путин. Руският дипломат №1 обясни, че Русия се надява Тръмп скоро да конкретизира предложението си за среща с Путин.

"Изхождаме от факта, че президентът на САЩ в телефонен разговор - това вече стана известно и не е тайна - изпрати такава покана и каза, че ще се радва да види Путин в Белия дом, а след това ще се радва да се срещнат в рамките на ответна визита. И тъй като той се връща към тази тема на няколко пъти, ние естествено дадохме сигнал на американските ни колеги, че не искаме да бъдем натрапчиви, но не искаме да бъдем и невежливи и че, отчитайки, че президентът Тръмп е направил това предложение, той и ще го конкретизира ", обясни Лавров. "Лидерите на Русия и САЩ 100% няма да допуснат военни конфликти между двете страни", категоричен бе още Лавров. "Като се върна към въпроса за рисковете от военна конфронтация, предполагам, че военните няма да позволят това да се случи. Подобно нещо няма да бъде позволено нито от президента Путин, нито, разбира се, от президента Тръмп", увери министърът. Той добави, че Путин и Тръмп са избрани от народите, на които те са отговорни да осигурят мир и спокойствие.
https://www.blitz.bg

Тръмп искал да види Путин в Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поканил руския си колега Владимир Путин в САЩ по време на телефонен разговор между двамата и заявил, че ще се радва да види Путин в Белия дом, предаде агенция Ройтерс (Reuters), позовавайки се на информация от руското външно министерство.

Външният министър на Русия Сергей Лавров е отбеляза, че Тръмп няколко пъти се е връщал на темата за визитата по време на разговора с Путин, който се е състоял миналия месец, и сега Русия очаква Тръмп на отправи поканата официално.

„Той се върна на това няколко пъти по време на разговора, затова искаме нашите американски колеги да знаят, че ние не ги притискаме, но също така не искаме да сме невъзпитани и

като се има предвид, че президентът Тръмп отправи това предложение, вярваме, че ще го конкретизира“,

каза Лавров в интервю за сайта на руското външно министерство.

Посрещане на Владимир Путин в Белия дом може да разгневи критиците на Тръмп в САЩ, които обвиняват Русия във враждебни действия срещу западните държави, включително срещу САЩ.

„Просто ще обърна внимание на факта, че след този телефонен разговор Доналд Тръмп каза няколко пъти в социалната мрежа Туитър, както и в свои изказвания, че е „необходимо да се решат проблемите с Русия,

искаме да имаме добри отношения с Русия,

това е по-добре отколкото да нямаме добри отношения и само глупак може да мисли обратното“. Ние чухме и това“, добавя Лавров.

Тръмп и Путин разговаряха по телефона на 20 март.

https://www.vesti.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди