изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:30 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ ИЗГРАЖДА И РЕХАБИЛИТИРА УЛИЦИ В СЕЛАТА ПО СТРАТЕГИЯТА НА МИГ    
НовиниОбщина Добричка има проектна готовност за подобряване на инфраструктурата в населените места по Стратегията на Местната инициативна група /МИГ/, каза пред Дарик кметът Тошко Петков. Той е и председател на УС на МИГ Добричка. Около 1,2 милиона лева ще се заделят предимно за изграждане и рехабилитация на улици в селата.



Предложени са улиците в Пчелино, Котленци, Бенковски, Фелдфебел Дянково, Стожер / две улици – „Рила” и „Стара планина”, Победа, Овчарово, Стефан Караджа и Черна. Има проектна готовност и за още 32 улици.

Местната инициативна група спечели финансиране от близо 3 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони за периода до 2020 година, стана ясно преди дни. Групата е сдружение, в което влизат представители на публичния и граждански сектор и на бизнеса, които живеят или са регистрирани на територията на община Добричка. Член е и община Добричка. С предоставените средства ще бъдат подпомагани проекти, които отговарят на приоритетите на Стратегията и допринасят за развитието на общината.
Припомняме, че през предишния програмен период на ЕС МИГ Добричка финансира близо 70 проекта, между които 12 на общината.

Стратегията за развитие на МИГ, която е разработвана близо година и половина, предвижда  трите милиона лева да бъдат предоставени за проекти по шест мерки от ПРСР. Частни лица, НПО или фирми могат да кандидатстват  за инвестиции в земеделските си стопанства, за инвестиции в преработката на селскостопански продукти, за развитие на неземеделски бизнес, включително за производства и услуги и др. 

Екипът в офиса на МИГ Добричка в с. Бранище ще консултира всички заинтересовани, като ще ги подпомага за оформяне на техните проектни идеи и ще съдейства за изготвянето на проектите им. 
През тази година ще се работи само по четири мерки на ПРСР, защото има много процедури и ако се отворят всички мерки едновременно ще бъде трудно на ръководството на МИГ, поясни Петков.

„Принципът на Стратегията е развитието на общината да бъде водено от местната общност, от това, което хората искат. Жителите на общината ни подсказаха какви дейности да заложим в проекта и аз се радвам, че това бе оценено от земеделското министрество и от управителния орган на ПРСР и ние получихме средствата”, коментира кметът.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди