изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:30 EEST
8 ДЕЦА-БЕЖАНЦИ СА ВРЕМЕННО НАСТАНЕНИ В ЦЕНТРОВЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП В ДОБРИЧ ПРЕЗ 2017 Г.    
НовиниНастаняването на децата-бежанци за около месец е разпоредено с прокурорски постановления. Престоят е продължавал в зависимост от наложената на родителите полицейска мярка и образуваното досъдебно производство. Данните са от годишния отчет на Община Добрич за дейностите по закрила на децата, който ще бъде обсъден на заседанието на Общинския съвет на 24 април.


През целия престой в центровете децата са получили адекватна професионална грижа и подкрепа – здравни грижи, задоволяване на ежедневни потребности от храна, дрехи и консумативи, се посочва в отчета. От общината допълват, че на децата-бежанци е бил осигурен преводач, който да им обясни на майчиния им език ситуацията, в която се намират. Разходите са поети от трите центъра за настаняване от семеен тип, осигурено е и допълнително финансиране от бюджета на община Добрич, съобщава кореспондентът на Радио Варна Петранка Божкова.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди