изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-06 @ 12:24 EEST
„СВЯТ БЕЗ ЗАМЪРСЯВАНЕ С ПЛАСТМАСИ“    
ЕкологияНа 22 април се отбелязва  Международният ден на Земята. Първото честване се организира през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 година празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година.


Мотото при отбелязването му през настоящата година е „Свят без замърсяване с пластмаси“. Проблемите, свързани с употребата и замърсяването на околната среда с пластмаси стават все по актуални.
От отравяне и нарушаване на морската среда, до негативно влияние върху човешките хормони, от замърсяване на плажовете, до натрупване в каналите и депата – всичко това в резултат от драстичното нарастване на количествата изхвърляни пластмаси, което заплашва оцеляването на нашата планета.
В отговор, кампанията за Деня на Земята 2018 г. ще се фокусира върху цялостната промяна на човешката нагласа и поведение относно пластмасите, като целта е иницииране на дейности за значително намаляване на замърсяването с пластмаси.
Представители на РЗИ – Добрич ще вземат участие в „дните на пролетно почистване“ в  град Добрич за подкрепа на общонационалната кампания „Да изчистим България”, организирано на 27 април 2018 г.
На 25 април ще бъде проведена организационно методична среща с медицински специалисти  от направление „Детско и училищно здравеопазване“ в град Добрич.
През седмицата 23 - 27 април в  училища от гр. Добрич е предвидено провеждането на обучителни дейности по темата  „Свят без пластмаси“.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди