изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:34 EEST
Ван мина през пешеходци в Торонто и уби 10 души - какво знаем до момента?    
По светаВ понеделник вечерта бял микробус се вряза с бясна скорост в пешеходци в най-големия град в Канада - Торонто, убивайки 10 души и ранявайки още 15. Произшествието се случи по обяд, в 13.30 местно време на оживеното кръстовище между улица "Янг" и "Финч Авеню", което се намира на 16 км от мястото, където в този момент се провеждаше срещата на вътрешните министри на страните от Г-7. Според последните данни, с които БГНЕС разполага, петима от пострадалите се намират в критично състояние, а двама - в сериозно.


За щастие МВнР не разполага с информация за пострадали български граждани при инцидента. Разследващите органи смятат, че терористична атака е най-вероятна версия на кървавите събития в канадския град, но към момента тя не е потвърдена. "Не изключваме нищо, но въз основа на това, с което разполагаме сега, е твърде рано да се направят изводи. Разследването продължава, опитваме се да разберем мотивите", каза шефът на полицията Марк Саундърс, отговаряйки на въпрос относно възможността деянието да е терористична атака, но отбеляза, че "явно е било предварително подготвено". Междувременно канадският министър по обществената сигурност Ралф Гудейл написа в "Туитър", че "инцидентът няма връзка с националната сигурност". Задържан е извършителят на престъплението - става дума за 25-годишния Алек Манасиан, живеещ в град Ричмънд. Неговите мотиви обаче остават неизяснени към настоящия момент.
http://bgnes.com

Стана ясно кой е касапинът от Торонто, убил 10 и ранил 15 минувачи (ВИДЕО)


Жертви на инцидента в канадския град Торонто са 10 души, а други 15 са ранени, заяви шефът на местната полиция Марк Сондърс на пресконференция, излъчена по телевизия CTV . Припомняме, че вчера микробус се вряза в пешеходци в Торонто. Самоличността на водача е установена, това е 25-годишният Алек Минасиян, който преди това не е бил регистриран в полицията. Мотивите за действията на престъпника, задържан от служители на реда, остават неизвестни. Канадският министър на обществената сигурност Ралф Гудейл отбеляза, че канадските власти не са получили информация относно това участниците в срещата на Г-7 (проведена в града от 21 до 23 април) да са били възможна цел на атаката. От полицията също така заявиха, че нападателят умишлено е ударил пешеходците с микробуса, като служителите на реда отбелязват, че все още няма данни за терористична атака. Според "Мирър", той е помолил полицията да го застреля. Според изданието, водачът на микробуса е извадил оръжие, след което поискал от полицаите "да го застрелят в главата". Министър-председателят на Канада Джъстин Трудо изрази подкрепата си за всички жертви и каза, че внимателно ситуацията.
 https://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди