изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 03:44 EEST
ПЕРЛАТА НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ – АЛБЕНА, С ИЗНЕНАДИ ЗА ПО-КАЧЕСТВЕНО ЛЕТУВАНЕ    
Туризъм
/Продължение от бр. 68/23.04.2018/ Още от самото си създаване /и особено през паследните 25 години/ ръководството на „Албена“ АД изпълнява обновяваща се всяка година стратегия за екополитика, която допълва с нови и нови екоинициативи. Партньорите на ваканционното селище Албена от десетилетия твърдят, че курортът е най-екологичният туристически комплекс по Черноморието.


    Албена е сред първите туристически компании в България, която приема екостратегия за устойчиво развитие. Още на втората година от налагането и 5 от хотелите получават сертификат по програмата за устойчиво развитие Travelife. Това са „Парадайс Блу“, „Хотел§СПА, Фламинго Гранд Хотел§СПА“, „Калиакра“, „Гергана“ и „Лагуна Гардън“.
Ръководството на акционерното дружество предвижда тази година да бъдат сертифицирани и други хотели.
      На пресконференцията бе потвърдено: „Наша мисия е и да  съхраняваме чистотата на плажа и морската вода, да защитим  биоразнообразието в резерват „Балтата“. Затова и за двадесети път плажът на Албена бе отличен с наградата „Син флаг“ за 2018 г., което го нареди сред най–добрите в света.“



 Програмата „Син флаг“ стимулира устойчивото развитие на плажовете и яхтените пристанища чрез изпълнение на строгите й критерии.



      Неразделна част от екостратегията на комплекса е производството на екологично чисти продукти. Голяма част от пресните плодове и зеленчуци Албена отглежда сама и са част от ежедневното меню на гостите. Също така се предлагат и собствено производство плодови сокове и вино  „Геранеа“.
Гордост за „Албена“ АД са уникалната инсталация за производство на биогаз от органични отпадъци, която създава чиста зелена енергия. Ограничават се вредните емисии във въздуха чрез лимитиране на трафика на автомобили в комплекса и ограничаване максимално движението в най-чистата и екологична територия непосредствено до плажа в така наречената зелена зона. Споделено бе, че и този сезон се увилечават пешеходните площи, осигурявайки сигурност и спокойствие на гостите. Инвестира се в еко алтернативи за вътрешен транспорт – електрически транспортни средства. Създават се  допълнителни паркоместа извън екологичната зелена зона и се оптимизира транспортната система.



През последните години някак естествено Албена се превърна в лятна столица на фестивали, спортни и делови събития. Разбира се, с изключителните усилия на ръководството, специалистите и целия колектив на ваканционното селище. А така също и със значителните финанси и инвестиции, които се заделят за подобряване на туристическия продукт.
    Албена предлага целогодишно възможност за организиране и провеждане на конференции, семинари, тиймбилдинги, презентации, бизнес срещи, корпоративни мероприятия, международни фестивали, спортни състезания, концерти, плажни партита, изложби и гала-вечери. Конгресният център има възможност да подготви, организира и координира всички дейности, обслужващи делови събития за до 1000 участника едновременно - да разработи и предложи интересна концепция и разнообразни идеи за ефективна и уникална инсентив програма.




    Спортът заема важна част от туристическия продукт на Албена. Повече от 40 вида спорта могат да се упражняват от любители и професионални състезатели и отбори. Все повече от гостите на комплекса предпочитат да съчетават почивката си със спортни активности. Ежегодно се организират световни, европейски, балкански и национални първенства – така ще бъде и този сезон.
    Наскоро Албена подаде своята кандидатура за Европейски курорт на спорта през 2019 г. и очаква през юни комисията, която да се запознае с невероятната база и възможности, а до края на годината да обяви  избрания курорт.



Богата фестивална програма ни очаква и през 2018 г. В началото на септември  за четвърти път в Албена ще се проведе Международен фестивал за любителско фолклорно изкуство - морско надиграване и надпяване „На мегдана в Албена“. В един от дните на фестивала ще бъдем свидетели на автентична българска сватба.



Сред туристите Албена се утвърди мнението, че при отдиха си в комплекса ще бъдат свидетели и на вълнуващи концерти на звезди, до които те рядко могат да имат достъп в родните си държави поради изключително високите цени и много желаещи да изживеят това голямо удоволствие в най-престижните зали и сцени във Франция, Германия, Великобритания и други страни.
Тук, в Албена, по традиция на откритата сцена на поляната до х-л „Добруджа“ всяка събота през месеците юли и август от 21:00 часа се организират безплатни, финансирани от „Албена“ АД, концерти за гостите. От управлението на курорта твърдят, че през юли т.г. ще заложат на концерти класическа музика с модерно звучене, а гости ще бъдат квартет „Дестъни“ и цигуларят Чавдар Вълков с „Цигулката в киното“, а за август са планирани вечери на „Кръстникът на соула“ – Джеймс Браун, Принс и Рей Чарлз, Дийп Пърпъл и Рейнбоу, спомняйки си и преживявайки музиката им заедно с Buzz D’Angelo (с най-добър трибют за 2017 във Великобритания), както и българската група „Акага, Николо Коцев и група „КИКИМОРА“. А на рождения ден на Албена – 24 август, ще звучи концерт на „Четиримата пианисти“ - Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров и Ангел Заберски, които със силата на своите 40 пръста и съпровождани от двама джаз музиканти (перкусии и бас), ще създадат неповторими моменти на сцената и ще бъдат вълнуващ подарък за гостите в Албена.
Яна КИРИЛОВА/НДТ

  1. ПЕРЛАТА НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ – АЛБЕНА, С ИЗНЕНАДИ ЗА ПО-КАЧЕСТВЕНО ЛЕТУВАНЕ
  2. ЕВРОПЕЙСКИЯТ ЕЛИТ ПО ПЕТАНК ИЗБРА АЛБЕНА ЗА КОНТИНЕНТАЛНИЯ СИ ШАМПИОНАТ ПРЕЗ 2019-А
  3. Нова Специализирана болница за рехабилитация „Медика – Албена“ отвори врати в Албена
  4. В АЛБЕНА ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ПЪРВИТЕ ДЪРЖАВНИ ПЪРВЕНСТВА ПО КЛАСИЧЕСКИ ШАХМАТ ЗА УЧЕНИЦИ
  5. „Син флаг“ нарежда плажа в Албена сред най-добрите в света. Ваканционното ни селище е отличено за 20-и юбилеен път
  6. ЦСКА боядисва червения яйца на Велики четвъртък в Албена
  7. Стартира записването за силния тенис турнир в Албена
  8. НА БАСЕЙН И ФИТНЕС В МЕДИ СПА МЕДИКА - АЛБЕНА
  9. "АЛБЕНА" АД ДАВА ПОД НАЕМ СВОБОДНИ ОБЕКТИ ЗА СЕЗОН 2018 Г.
  10. АЛБЕНА СЕ ГОТВИ ДА ПОСРЕЩНЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ТЕНИСИСТИ В СВЕТА

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди