изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:57 EEST
ЧАСОВЕ ПО КИТАЙСКИ ЕЗИК В ГИМНАЗИЯ ,,РАЙКО ЦОНЧЕВ‘‘    
Образование По покана на д-р Маргарита Христова и Драгомир Цукев, преподаватели в Иновативна гимназия „Райко Цончев“, миналата седмица студенти от Китай гостуваха на учениците от осми и девети клас. Наред с колоритното звучене на традиционни музикални инструменти от Китай, учениците се запознаха и с някои интересни китайски йероглифи, които по-късно записаха в тетрадките си.


Студентите, които бяха придружени от техния преподавател по английски език Марияна Тодорова, са от най-големия китайски град – Шанхай, и в момента са част от голямата група Еразъм студенти, които се обучават във Висше училище по мениджмънт в Добрич.
По време на дискусията за многообразието на китайската култура, учениците показаха изключителните си умения да водят свободен разговор и да общуват на английски език. От следващата година - в рамките на програмата за иновативно обучение, учениците ще изучават още една дисциплина на английски език –„Ние и светът“. Гимназия ,,Райко Цончев‘‘ е единственото училище в България, в което профилиращите предмети от профили Предприемачество, Туризъм и Информационни технологии се изучават на английски език през целия курс на обучение – в 10, 11 и 12 клас. Учителите, които преподават тези дисциплини, са получили специална квалификация (CLIL) в Департамента за модерни обучителни методи към ВУМ – единственото учебно звено в България, което предлага квалификация по тази методика.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди