изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:06 EEST
Атлетико сложи край на мечтата на Венгер за трофей с Арсенал в Европа и е на финал (ВИДЕО)    
Спорт Атлетико (Мадрид) победи гостуващия Арсенал с 1:0 на своя "Уанда Метрополитано" в реванш от полуфиналите на Лига Европа и с общ резултат 2:1 се класира за финала на турнира. Първата среща в Лондон завърши при резултат 1:1. Това бе мач №250 за Арсен Венгер и последен за него начело на "топчиите" в евротурнирите. Френският специалист така и не успя да спечели трофей с "артилеристите" в Европа за 22 години и приключва кариерата си в клуба с три шампионски титли във Висшата лига (1998, 2002 и 2004) и седем купи на страната (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015 и 2017).


Треньорът на домакините Диего Симеоне беше наказан заради поведението си в първия мач и изгледа реванша от трибуните, където бе и тенис звездата Рафаел Надал, а от скамейката отбора ръководеше Херман Бургос.

„Дюшекчиите” бяха по-активни в началните минути, а в 6-ата Диего Коста отправи първия опасен удар от малък ъгъл, но топката мина над вратата. Малко след това капитанът на гостите Лоран Косчелни се контузи. Френският национал се подхлъзна и без чужда намеса падна на тревата, изпивайки неописуема болка. Централният защитник на „топчиите” бе изнесен на носилка и заменен от Калъм Чембърс.

Постепенно „артилеристите” изнесоха играта в предни позиции, но не застрашаваха сериозно вратата на Ян Облак. В 28-ата минута Диего Годин изби топката при остро центриране на Месут Йозил. След още десет минути игра Коке от домакините шутира силно и топката премина близо до гредата, а малко след това и Антоан Гризман не намери целта.

В добавеното време на първата част Атлетико организира бърза атака и Гризман изведе чудесно Диего Коста (45+2), който прехвърли Давид Оспина за 1:0.

В началото на втората част Йозил имаше шанс да изравни, но в последния момент топката му бе избита. В 59-ата минута Гризман шутира неточно от пряк свободен удар, а четири минути след това Ян Облак спаси изстрел на Джака.

В 67-ата минута Диего Коста комбинира с Гризман и французинът шутира, но защитник блокира удара, а Оспина хвана топката. Появилият се като резерва за гостите Мхитарян отправи опасен удар в 71-ата минута, но кълбото мина на сантиметри от гредата. В 83-ата минута Диего Коста бе заменен от Фернандо Торес, който записа последно участие с екипа на Атлетико в евротурнирите. Хлапето имаше шанс дори да се разпише, но Оспина отрази удара му.

В крайна сметка домакините спечелиха минимално и се класираха за финала в Лион на 16 май. Тимът от Мадрид вече е печелил трофея през 2010 и 2012 година.

Атлетико (Мадрид) - Арсенал 1:0
(в първата среща 1:1, общ резултат 2:1)
1:0 Диего Коста (45+2)

blitz.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди