изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:07 EEST
ДЛС-БАЛЧИК ПОМАГА НА МИТКО ОТ ОБРОЧИЩЕ /СНИМКА/    
НовиниСлужители на ДГС-Балчик се включиха в благотворителната инициатива-базар „За лечението на Митко“, която стартира в социалните мрежи след сигнал от жена, която е решила да помогне на 32-годишния Димитър Стоев от с. Оброчище, нуждаещ се от средства за операция със стволови клетки, за да проходи. Младият мъж е парализиран от кръста надолу след тежка травма, която е увредила един от прешлените му и е наранила гръбначния мозък.

След инцидента  Димитър Стоев е опериран в болница в Тулон, но за съжаление остава неподвижен. Правени са опити за лечението му в България, които обаче са неуспешни. Сега семейството е получило от кипърска болница оферта за хирургическа интервенция  на стойност 60 000 евро, която е непосилна за семейството. Според медиците в Кипър Митко може да проходи, но трябва да му бъде направена операция със стволови клетки.


Още като прочетохме за инициативата и решихме, че трябва да се включим на всяка цена. Сумата наистина е голяма и за едно българско семейство е трудно да я събере, дори и да има подкрепата на близки и роднини. Не можем да останем безучастни към съдбата на този млад мъж, за който най-голямата мечта е отново да проходи, коментира директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова. Според нея, българите си остават добри хора, въпреки трудностите, пред които са изправени през последните години, и винаги помагат на хора в беда.

Сигурна съм, че всички заедно ще съумеем да съберем сумата и скоро Димитър Стоев ще може да пътува за Кипър. Няма нищо по-ценно от здравето за всички нас и ние - служителите на ДЛС-Балчик, сме решени на всяка цена да помогнем на Митко да се изправи на крака, категорична е инж. Тодорова.

Татяна ДИМИТРОВА

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди