изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:35 EEST
20 ГОДИНИ ПЪЛНОЦЕННО СЪТРУДНИЧЕСТВО    
ОбществоНа 28-ми май се събрахме отново в клуб „Детелина“. Поводът бе 20-години от създаването на териториалната организация на сляпо-глухите в Добрич. Отбелязахме го по сравнително нетрадиционен начин. Решихме да направим рецитал на лично творчество.


    Етиката ни призова да започнем с почит към паметта на Димитър Парапанов – председател на Националната асоциация на сляпо-глухите в България, който ни напусна преди броени дни. Той бе човек с голямо сърце. Обичаше хората. Те също го уважаваха и обичаха. Ще ни липсва много! В живота за съжаление се случва добрите хора да си отидат  неочаквано.
Председателката Ковачева припомни някои дела на Парапанов, с които трябва да го почитаме винаги. Тя подчерта неговата изключителна роля за развитието на добричката организация, която е една от първите създадени в страната.  Тя изнесе  пред присъстващите основни факти от живота на сдружението. Членовете също си припомниха моменти от разнообразните инициативи на организацията.
      В рецитала  участваха седем автора. Тези, които отсъстваха – Златка Ганева, Стоянка Жекова и Мирослава Димитрова, бяха представени от Мария Андреева, която прочете на всеки един от тях по едно стихотворение. На живо се включиха Светла Йорданова, Димитър Кънчев, Кръстинка Иванова и Калинка Ковачева.
    Събирането завърши с богата почерпка, осигурена от приятели на териториалната организация. Получиха се много поздравления, из между които и тези на кмета на Община Добрич – г-н Йорданов.
    В заключение желаем да благодарим на всички, които вече 20 години са неотлъчно до нас! Приятели, безкрайно се радваме на подкрепата ви! Щастливи сме, че можем да разчитаме на вашето разбиране и сътрудничество!

 Калинка КОВАЧЕВА    


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди