изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:20 EEST
ОТБОРЪТ НА ДОНЧЕВО СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛА СЛЕД 24 ДУЗПИ    
Спорт В изключително оспорван полуфинален плейоф от областното първенство по футбол отборът на Устрем (Дончево) се наложи над състава на Орловец-2008 (Победа) след изпълнение на 24 дузпи. Срещата се проведе на терена с изкуствена тревна настилка в Добрич при голям зрителски интерес.

Момчетата от Дончево установиха лек игрови превес и в 30-ата минута поведоха с попадение на Добромир Стефанов. Две минути преди края на първото полувреме Росен Николов се възползва от неразбирателство в отбраната на съперника и възстанови равенството - 1:1.

След почивката играта се водеше предимно в централната част на терена и нападателите рядко излизаха на стрелкови позиции. В последните минути на редовното време стана много интересно. В 86-ата минута главният съдия отсъди пряк свободен удар на границата на наказателното поле на тима от село Победа. Зад топката застана Станислав Стоянов и с премерен удар направи вратаря безпомощен – 2:1 за Устрем. Радостта на момчетата от Дончево обаче бе твърде кратка, защото само след една минута бившият играч на Добруджа Димитър Василев отново изравни и последният съдийски сигнал дойде при 2:2.

Така се стигна до изпълнението на дузпи, за да се определи победителят в срещата. При първите пет удара от бялата точка съперниците направиха по един пропуск и резултатът отново бе равен – 6:6. В крайна сметка футболистите на Дончево имаха повече шанс - след 24-ата дузпа стигнаха да успеха с резултат 13:12 и се класираха за финалния двубой за определяне на победителя в Източната група.

Мачът за първото място ще се играе на 3 юни от 18.00 часа в Добрич. Другият финалист е Добруджански спортист (Стефан Караджа), който спечели служебно с 3:0 полуфиналния плейоф с Лозенец-2015 (Лозенец).

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди