изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:04 EEST
ПО 3000 ЛВ. ЗА ДВОЙКИТЕ С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ В ОБЩИНА ДОБРИЧ    
Новини Общинският съвет в Добрич прие Правилник за реда и условията за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Основната причина са задълбочаващата се тенденция към отрицателен естествен прираст в община Добрич и нарастващият брой на хората с репродуктивни проблеми, се посочва в предложението, внесено от зам.-кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Финансовата помощ ще е в размер на 3000 лева за една календарна година.

Един от критериите, на които трябва да отговарят кандидатите, е да са с постоянен или настоящ адрес в Добрич. Те трябва да са пълнолетни, да имат завършено средно образование, да са семейни двойки или двойки, живеещи на семейни начала, както и да е налице доказан стерилитет, лечим единствено с методите на асистираните репродуктивни технологии. Документите ще се разглеждат от комисия, в която ще има и специалист по акушерство и гинекология. Средствата ще се осигуряват от общинския бюджет. Предвижда се до края на тази година да бъдат подпомогнати пет двойки, като средствата ще бъдат осигурени след актуализацията на бюджета.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди