изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:05 EEST
НЯМА ДА СЕ ПРЕКРАТЯВАТ ДОГОВОРИ С БОЛНИЦИ    
ЗдравеНяма да се прекратяват договори с лечебни заведения заради новоприетата национална здравна карта. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Документът е с едногодишен срок на действие. Нова здравна политика ще се формира с новия здравноосигурителен модел, който ще бъде изработен до края на юни, заяви още министър Ананиев.

По думите му следващата година ще се изработи нова здравна карта. Здравният министър отново подчерта, че финансирането на лечебни заведения е на база извършена дейност, а не за брой легла, и добави, че, ако се налага, пациенти няма да бъдат връщани от лечебните заведения.

По повод изказването на премиера Бойко Борисов, свързано с корупция в здравеопазването, министър Ананиев коментира, че средствата, разпределяни от НЗОК, не се използват по най-ефективния начин и ръководствата на някои лечебни заведения имат немного добри практики.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди