изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:28 EEST
ПЪРВИ ПРАЗНИК „СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА“ В С. ПРЕСЕЛЕНЦИ    
Общество
Жители и гости на Преселенци се събраха тази събота, 26 май, на първата по рода си „Среща на поколенията. Събитието уважиха кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, секретарят Вяра Дянкова, както и началник отдел „Култура и международно сътрудничество“ Маргарита Великова. Тържеството се състоя в залата на НЧ „Нов живот – 1941“ , а първи да поздрави присъстващите излезе кметът на община Генерал Тошево.



Той изрази своето удовлетворение, че хората от това хубаво село на общината обединяват усилия за подготовката на тържествения ден само два дни след сбора на 24 май. Пожела им да съхраняват родовите добруджански корени и да намират повече време за подобни прояви.
Жители и гости посрещнаха с аплодисменти участниците в богатата фолклорна програма, подготвена за празника. Тя започна с изпълнения на децата и учениците от селото, след което на сцената последователно се качиха гостуващите състави от Кардам, Чернооково и Победа. Домакините също се представиха пред пълната зала.
Спазвайки традицията да направят нещо ново домакините на празника бяха подредили изложба с фотоси, които всеки гост на събитието можеше да разгледа и да проследи историята на Преселенци.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди